Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 5 juli 2016, nr. 81876280 tot wijziging van de Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht 2016 inzake ophoging deelplafond MIT 2016

 

Gedeputeerde staten van Utrecht;

 

Gelet op de artikelen 32, onderdeel a en b, 4 en 6 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht te wijzigen om extra subsidies te kunnen verlenen ten aanzien van de regeling MKB- Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling);

 

Besluiten:

Artikel I

Vast te stellen de navolgende wijzigingen van de Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht:

 

A

De tekst onder Artikel 15 wordt vervangen door:

Onverminderd artikel 6 bedraagt het deelplafond voor de subsidies uit deze paragraaf (MIT Haalbaarheidsproject MKB-onderneming) en de subsidies uit paragraaf 2 (MIT Innovatieadviesproject MKB-onderneming) samen € 925.000.

 

B

De tekst onder Artikel 23 wordt vervangen door:

Onverminderd artikel 6 bedraagt het deelplafond voor de subsidies uit deze paragraaf (MIT Innovatieadviesproject MKB-onderneming) en de subsidies uit paragraaf 1 (MIT Haalbaarheidsproject MKB-onderneming) samen € 925.000.

 

C

De tekst onder Artikel 58 wordt vervangen door:

Voor de hoogte van een subsidie voor een kennisevenement geldt dat:

  • a.

    In afwijking van artikel 7, eerste lid, wordt de subsidie niet bepaald op basis van het tekort aan financiering.

  • b.

    De subsidiabele kosten zijn alle toerekenbare kosten van het betreffende kennisevenement, zoals de kosten van de organisatie, de locatie, de catering en de marketing.

  • c.

    De subsidie voor een nationaal kennisevenement bedraagt ten hoogste € 5,00 per deelnemer per dag tot een maximum van € 5.000 per kennisevenement en tot maximaal de hoogte van de totale subsidiabele kosten van het kennisevenement.

  • d.

    De subsidie voor een internationaal kennisevenement bedraagt ten hoogste € 7,50 per deelnemer per dag tot een maximum van € 10.000 per kennisevenement en tot maximaal de hoogte van de totale subsidiabele kosten van het kennisevenement.

  • e.

    Aanvragers kunnen in aanmerking komen voor een extra bijdrage van € 2,50 per deelnemer per dag als er ook een aantoonbare significante verbinding wordt aangegaan met bedrijven of organisaties die gevestigd zijn in de provincie Utrecht. Het totale maximum per kennisevenement bedraagt dan € 10.000,- en tot maximaal de hoogte van de totale subsidiabele kosten van het kennisevenement.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van het Provinciaal blad waarin het wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van Utrecht van 5 juli 2016.

Gedeputeerde staten van Utrecht,

 

Voorzitter

 

Secretaris

 

Toelichting

Algemeen

De Economic Board Utrecht (EBU) is een samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers uit het Utrechtse bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden, waaronder de provincie Utrecht. Het doel is het stimuleren van economische en duurzame ontwikkeling in de regio Utrecht.

 

In de verordening zijn onder paragraaf 2.1 en paragraaf 2.2. respectievelijk de regelingen MIT Haalbaarheidsproject MKB-onderneming en MIT Innovatieadviesproject MKB-onderneming opgenomen. Het subsidieplafond voor deze regelingen samen betrof € 600.000. Op 10 mei 2016 zijn deze twee MIT-regelingen voor 2016 opengesteld. Reeds op de eerste dag werd direct het subsidieplafond overvraagd. Door in deze wijzigingsverordening het gezamenlijke subsidieplafond voor MIT Haalbaarheidproject MKB-onderneming en MIT Innovatieadviesproject MKB-onderneming te verhogen naar € 925.000 kunnen naar verwachting circa 8 extra projecten worden ondersteund. Deze projecten passen binnen de Strategische Agenda van de EBU.

 

De regeling Kennisevenementen geeft een prikkel om wetenschappelijke instellingen te laten kiezen voor Utrecht als locatie van hun kennisevenement. Hiertoe kan per deelnemer van het internationale en nationale kennisevenement een bijdrage worden verkregen van respectievelijk € 7,50 en € 5 per dag, tot een maximum van € 10.000 en € 5000 per evenement. Dit is ook zo verwoord in de toelichting van de Uitvoeringsverordening Economic Board Utrecht 2016. Bij de beoordeling van de eerste aanvraag voor de regeling Kennisevenementen is echter gebleken dat artikel 58 van de Uitvoeringsverordening hier niet duidelijk genoeg over was. Met een tekstuele aanpassing is dit gerepareerd.

Naar boven