Provincie Zeeland - Kennisgeving Besluit Vaststelling Veiligheidscontour (industrie) gebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park

Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland en Burgemeester en Wethouders van de gemeente Terneuzen hebben ingevolge artikel 14 van het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) een veiligheidscontour vastgesteld rondom het industriegebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park. Op dit moment zijn er in het industriegebied risicocontouren van de bedrijven aanwezig maar ontbreekt duidelijkheid tot waar een risico maximaal mag grenzen binnen de daarvoor wettelijk aangestelde milieuruimte. De veiligheidscontour (industrie)gebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park geeft hier duidelijkheid over.

 

Zienswijzen

Over het ontwerpbesluit tot vaststelling van de veiligheidscontour voor het industriegebied is een zienswijze ingediend. De zienswijze gaf geen aanleiding het besluit hierop aan te passen.

 

Beroep

De belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbesluit, de adviseurs die advies uitgebracht hebben over het ontwerpbesluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend over het ontwerpbesluit kunnen tot en met donderdag 18 augustus 2016 tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit treedt op 19 augustus 2016 in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Ter inzagelegging

Het besluit en de op de zaak betrekking hebbende stukken liggen van donderdag 7 juli tot en met woensdag 17 augustus 2016 ter inzage. Het besluit is te raadplegen op de website van de Provincie Zeeland http://www.zeeland.nl/publicaties-en-bekendmakingen en de website van de gemeente Terneuzen http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook (digitaal) worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

 

Naar boven