Provincie Zeeland - Onttrekking aan het openbaar verkeer van een gedeelte Bathsedijk te Rilland in de gemeente Reimerswaal

Uit inspectie door het waterschap Scheldestromen is gebleken dat de stabiliteit van het dijktalud en de weg van de Bathsedijk nabij Bath te wensen overlaat. Om de stabiliteit van de dijk te verbeteren, zal de weg verwijderd worden. Hierdoor ontstaat voldoende ruimte om te voorzien in een flauwer, voldoende stabiel dijktalud en een fiets-/voetpad. Om deze plannen te kunnen realiseren dient 67 meter Bathsedijk afgesloten te worden, waarna de huidige wegverharding verwijderd kan worden. GS hebben dan ook besloten het betreffende weggedeelte aan het openbaar verkeer te onttrekken. Met omwonenden zijn de plannen afgestemd. Het afsluiten van dit weggedeelte zal niet leiden tot onevenredige gevolgen voor de ontsluiting en bereikbaarheid van bestemmingen in of nabij het betrokken gebied.

 

Het besluit met bijbehorende tekeningen ligt van 30 juni 2016 tot en met 10 augustus 2016 ter inzage bij het Facilitair Servicepunt van de Provincie Zeeland, Abdij 6 te Middelburg, op werkdagen van 09.00 uur - 16.00 uur. Voor het inzien buiten kantooruren, het verkrijgen van een mondelinge toelichting en/of kopieën van de ter visie gelegde stukken, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Voet, tel. 0118-631054. De stukken liggen tevens ter inzage bij de gemeente Reimerswaal, Oude Plein 1 te Kruiningen, op werkdagen van 09.00-16.00 uur.

 

Belanghebbenden kunnen tot en met 10 augustus 2016 schriftelijk bezwaar maken tegen dit besluit bij: Gedeputeerde Staten van Zeeland, t.a.v. de secretaris van de commissie voor bezwaarschriften, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. U kunt een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht). Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

Naar boven