Wijziging Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap

Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 7 juni 2016, kenmerk 3.6/2016002775, team Natuur en Water, tot bekendmaking van hun besluit tot wijziging van onderdeel 2.1.d van de Subsidiegids Natuurlijk Platteland van 23 oktober 2015 (Provinciaal Blad nummer 7125) houdende de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap

 

 

Gedeputeerde Staten van Drenthe;

 

overwegende dat met ingang van 1 januari 2010 de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap van kracht is geworden;

 

overwegende dat in de genoemde regeling enkele wijzigingen dienen te worden aangebracht;

 

gelet op artikel 2, tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Drenthe;

 

 

BESLUITEN:

 

Artikel I  

Onderdeel 2.1.d van de Subsidiegids Natuurlijk Platteland houdende de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap, zoals laatstelijk gewijzigd vastgesteld bij besluit van 23 oktober 2015 (Provinciaal Blad nummer 7125), wordt als volgt gewijzigd.

 

Onderdeel A

Artikel 1 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    sub f wordt vervangen door: f. grote onderneming: ondernemingen die geen kleine en middelgrote ondernemingen zijn als bedoeld in artikel 2, bijlage I, van Verordening (EU) nr. 702/2014;

  • b.

    sub g (gecertificeerde begunstigde): komt te vervallen;

  • c.

    de onderdelen h tot en met w worden vernummerd tot g tot en met v.

 

Onderdeel B

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    in het tweede lid komt het onderdeel “uiterlijk 6 weken” te vervallen;

  • b.

    in het derde lid komt het onderdeel “uiterlijk 6 weken” te vervallen.

 

Onderdeel C

Artikel 5 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    onderdeel d komt te luiden als volgt: d. een subsidieaanvrager jegens wie er een uitstaand bevel tot terugvordering is ingevolge een eerdere beschikking van de Europese Commissie waarin de steun onrechtmatig en onverenigbaar met de gemeenschappelijke markt is verklaard (Deggendorf-clausule);

  • b.

    er wordt een nieuw onderdeel e toegevoegd, luidende: e. een onderneming die in financiële moeilijkheden verkeert, als bedoeld in de Communautaire richtsnoeren inzake staatssteun voor reddings- en herstructureringssteun aan niet-financiële ondernemingen in moeilijkheden (PbEU 2014/C 249/01).

 

Onderdeel D

Artikel 6a wordt gewijzigd als volgt:

in het eerste lid worden de onderdelen “punt 16, vierde alinea,’ en “2007-2013 (Pb 2006/C 319/01).’ vervangen door respectievelijk: “randnummer 70” en “2014-2020 (PbEU 2014/C 204/01)”.

 

Onderdeel E

Artikel 8 wordt gewijzigd als volgt:

in het vierde lid wordt het onderdeel “a tot en met e” vervangen door “a tot en met f”.

 

Onderdeel F

Artikel 9 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    lid 5 komt te vervallen;

  • b.

    lid 6 komt te vervallen;

  • c.

    lid 7 wordt vernummerd tot lid 5.

 

Onderdeel G

Artikel 9b wordt gewijzigd als volgt:

in het eerste lid vervalt het onderdeel “van de DLG”.

 

Onderdeel H

Artikel 10 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    de aanhef van het derde lid komt te luiden als volgt: “Een aanvraag tot verlening van een investeringssubsidie als bedoeld in artikel 8 gaat vergezeld van een verklaring van geen bezwaar van:”;

  • b.

    er wordt een nieuw lid 7 toegevoegd, luidende: 7. Indien de subsidieaanvrager een grote onderneming is zoals bedoeld in artikel 1, sub f, verstrekt de subsidieaanvrager gegevens en bescheiden bij de aanvraag die het stimulerend effect van de subsidie aantonen.

 

Onderdeel I

Het eerste lid van artikel 11 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    in sub e wordt het onderdeel “artikel 8, eerste lid onderdeel a tot en met e“ vervangen door: “artikel 8, eerste lid onderdeel a tot en met f”;

  • b.

    er wordt een nieuw onderdeel f toegevoegd, luidende: f. Indien de subsidieaanvrager een grote onderneming is zoals bedoeld in artikel 1, sub f, heeft de subsidieaanvrager het stimulerend effect van de subsidie aangetoond.

 

Onderdeel J

Artikel 12 wordt gewijzigd als volgt:

  • a.

    lid 3 komt te vervallen;

  • b.

    lid 4 wordt vernummerd tot lid 3.

 

Onderdeel K

Artikel 14 wordt gewijzigd als volgt:

in lid 2 wordt het onderdeel “95%” vervangen door: “100%”.

 

Onderdeel L

Artikel 18 wordt gewijzigd als volgt:

aan artikel 18, lid 1, wordt een onderdeel e toegevoegd, luidende: e. de productiecapaciteit in de laatste vijf jaar voor de functieverandering onafgebroken is gebruikt.

 

Onderdeel M

Artikel 21 wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 21 (toepasselijkheid Algemene subsidieverordening Drenthe 2012)

De bepalingen van de Algemene subsidieverordening Drenthe 2012 zijn van overeenkomstige toepassing voor zover in de onderhavige regeling niet anders of afwijkend wordt bepaald.

 

Onderdeel N

De artikelen 21a, 22 en 23 vervallen.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking de eerste dag na plaatsing in het Provinciaal Blad.

 

Toelichting

 

Algemeen

Op 1 juli 2014 zijn de Richtsnoeren van de Europese Unie voor staatssteun in de landbouw- en de bosbouwsector en in plattelandsgebieden 2014-2020 (PbEU 2014/C 204/01) gepubliceerd. Mede gelet hierop wordt de SKNL aangepast. In deze wijziging wordt de SKNL op diverse plekken aangepast. Het gaat hierbij om technische wijzigingen die tot doel hebben de regeling te laten voldoen aan de relevante Europese wet- en regelgeving. Daarnaast is de regeling aangepast om het mogelijk te maken maximaal 100% van de subsidiabele kosten van een investeringssubsidie te vergoeden. De certificering is komen te vervallen.

Daar waar de DLG werd genoemd is dit uit de regeling gehaald en de termijn voor bekendmaking in het publicatieblad van zes weken voor aanvang van de openstellingsperiode is komen te vervallen.

 

 

Gedeputeerde Staten voornoemd,

 

dr.h.c. J. Tichelaar, voorzitter

mevrouw mr. A.M. van Schreven, secretaris

 

 

 

Uitgegeven 17 juni 2016

 

Naar boven