Besluit van Gedeputeerde Staten van 24 mei 2016, PZH 2016-55378219 (DOS-2013-0010135) tot wijziging van artikel 1.8 van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland,

 

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

 

Overwegende dat het wenselijk is om de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland te wijzigen zodat duidelijker is vanaf welk moment kosten voor subsidie in aanmerking komen;

 

Besluiten:

 

Vast te stellen de wijziging van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland

 

Artikel I

 

De Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

 

Artikel 1.8 komt te luiden:

Artikel 1.8 subsidiabiliteit van de kosten

  • 1.

    In afwijking van artikel 11, eerste lid onder a, van de Asv zijn kosten slechts subsidiabel indien zij zijn gemaakt nadat de aanvraag om subsidie is ingediend.

  • 2.

    In afwijking van het eerste lid komen voorbereidingskosten ook voor subsidie in aanmerking indien zij gemaakt zijn binnen één jaar voordat de aanvraag om subsidie is ingediend, tenzij in het openstellingsbesluit anders is bepaald.

  • 3.

    De voorbereidingskosten kunnen uitsluitend bestaan uit:

    • a.

      de kosten van architecten, ingenieurs en adviseurs;

    • b.

      de kosten van adviezen over duurzaamheid op milieu- en economisch gebied;

    • c.

      de kosten van haalbaarheidsstudies;

    • d.

      personeelskosten van architecten, ingenieurs en adviseurs in loondienst van de subsidieontvanger, van in loondienst geschreven adviezen en haalbaarheidsstudies als bedoeld onder b en c;

    • e.

      eigen arbeid als bedoeld in artikel 1.12, zevende lid, als architect, ingenieur of adviseur, voorgeschreven adviezen over duurzaamheid op milieu- en economisch gebied en haalbaarheidsstudies.

Artikel II

Dit besluit treedt inwerking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst.

 

Den Haag, 24 mei 2016

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

 

Drs. J. Smit, voorzitter

 

Drs. J.H. de Baas, Secretaris.

 

 

TOELICHTING

De Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland is gebaseerd op de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland (Asv). In de Asv staan bepalingen die voor alle subsidieregelingen van toepassing zijn. Eén van die bepalingen is artikel 11. Artikel 11 bepaalt onder ander dat subsidie geweigerd wordt voor zover de te subsidiëren activiteit reeds in uitvoering is voordat de aanvraag is ingediend.

In de praktijk blijkt het lastig te bepalen wanneer een activiteit in uitvoering is. Om een goede aanvraag om subsidie te kunnen doen, worden doorgaans al wel kosten gemaakt ter voorbereiding van de activiteit. Door de wijziging in artikel 1.8 wordt duidelijk vanaf welk moment kosten subsidiabel zijn, namelijk vanaf het moment van indienen van de aanvraag. Voorbereidingskosten zijn subsidiabel ook als zij voor het moment van indienen zijn gemaakt.

Naar boven