Verordening en Beleidsregel uitvoering Wet natuurbescherming ter inzage

 

De Ontwerp-Verordening en de Ontwerp-Beleidsregel die de provincie Zuid-Holland heeft opgesteld ter uitvoering van de Wet natuurbescherming liggen ter inzage van 2 juni tot en met 13 juli 2016.

Wet natuurbescherming

Per 1 januari 2017 wordt de Wet natuurbescherming van kracht. Deze wet vervangt de bestaande Natuurbeschermingswet 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet. Met de nieuwe wet worden diverse taken op het gebied van de soortenbescherming overgedragen van het Rijk naar de provincies. De provincies worden verantwoordelijk voor het toepassen van alle regelgeving op het gebied van de natuur in relatie tot bijvoorbeeld ruimtelijke ingrepen. Eén loket dus voor alle ‘groene’ vergunningverlening.

Verordening en beleidsregel

Voor de uitvoering van haar nieuwe taken en bevoegdheden heeft de provincie Zuid-Holland een verordening en een beleidsregel in ontwerp opgesteld.De verordening bevat onder andere regels voor faunabeheereenheden en diverse vrijstellingen voor het bestrijden van schade en het uitvoeren van werkzaamheden. In de beleidsregel staan onderwerpen als het verlenen van tegemoetkomingen in de faunaschade en de vergunningverlening voor Natura 2000-gebieden in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof.

Terinzagelegging

Beide ontwerpen liggen van 2 juni tot en met 13 juli 2016 ter inzage. De ontwerpen zijn te raadplegen op internet: www.zuid-holland.nl/terinzage. Tijdens kantooruren zijn de ontwerpen ook in te zien op het Provinciehuis in Den Haag. Tijdens de inzageperiode kan iedereen een inspraakreactie (“zienswijze”) indienen bij de provincie Zuid-Holland.

De zienswijzen zullen door de provincie worden gebruikt bij het opstellen van de definitieve verordening en de definitieve beleidsregel.

Naar boven