Provincie Zeeland - Vergunning Natuurbeschermingswet 1998 en Goedkeuring projectplan voor verbetering dijktrajecten in verband met het Hoogwaterbeschermingsprogramma Schouwen-Duiveland

Gedeputeerde Staten van Zeeland delen mede dat zij in week 21 van 2016 in het kader van artikel 19d, eerste lid van de Natuurbeschermingswet 1998 vergunning aan Waterschap Scheldestromen hebben verleend voor de in verband met de Hoogwaterbeschermingsprogramma noodzakelijk uit te voeren werkzaamheden aan de dijktrajecten Burghsluis – Schelphoek, Flaauwershaven/Borrendamme en Inlaag Zuidhoek/Zierikzee, in het Natura 2000-gebied Oosterschelde.

Voor het dijktraject Burghsluis –Schelphoek hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland ook in het kader van artikel 5.7 van de Waterwet goedkeuring verleend.

 

Ter inzage

De vergunning Natuurbeschermingswet 1998 ligt 6 weken ter inzage bij het Provinciehuis, Abdij 6, 4331 BK Middelburg, tijdens werkdagen van 8.00 – 17.00 uur en desgevraagd buiten kantooruren. Voor het inzien buiten kantooruren, mondelinge toelichting en kopieën van ter inzage gelegde stukken kunt u zich wenden tot de heer C.A. Polderdijk (tel. 0118-631182) of de heer P. Sinke (tel. 0118-631136).

Het projectplan, het beoordelingsbesluit en het goedkeuringsbesluit liggen 6 weken ter inzage op het Provinciehuis, Abdij 6, 4331 BK Middelburg. Voor het inzien buiten kantooruren, mondelinge toelichting en kopieën van ter inzage gelegde stukken kunt u zich wenden tot de heer L. Caljouw (tel. 0118-631926).

 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit van de vergunning Natuurbeschermingswet 1998 hebben ingediend of die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, kunnen gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Krachtens artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan – als tegen dit besluit beroep wordt aangetekend – ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht juncto Artikel 36 van de Wet op de Raad van State bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist.

Belanghebbenden die van mening zijn rechtstreeks in hun belangen te zijn getroffen door het goedkeuringsbesluit kunnen gedurende zes weken, ingaande de dag na de dag waarop een exemplaar van het besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

 

Naar boven