Kennisgeving inspraakperiode Ontwerpbeheerplan bijzondere natuurwaarden Oudeland van Strijen 2016-2021

Ontwerpbeheerplan

In de gemeente Strijen ligt het Natura 2000-gebied Oudeland van Strijen. Het Rijk heeft het Oudeland van Strijen in 2009 aangewezen vanwege het grote belang voor overwinterende ganzen en eenden. De provincie Zuid-Holland heeft, in samenwerking met gebiedspartijen, voor dit gebied een ontwerpbeheerplan opgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) hebben dit Ontwerpbeheerplan bijzondere natuurwaarden Oudeland van Strijen inmiddels vastgesteld.

In het Ontwerpbeheerplan staat welke maatregelen worden genomen om de bijzondere natuur van Oudeland van Strijen te beschermen. Ook staat er in welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden. Het beheerplan heeft een looptijd van zes jaar: 2016-2021.

Reageren op het Ontwerpbeheerplan

U kunt een inspraakreactie (“zienswijze”) geven op het Ontwerpbeheerplan bijzondere natuurwaarden Oudeland van Strijen. Dat kan van 23 mei tot en met 1 juli 2016. In deze periode kunt u het Ontwerpbeheerplan inzien op de volgende locaties:

  • -

    “het loket” van de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag;

  • -

    het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 in Den Haag;

  • -

    het gemeentehuis van Strijen, Waleplein 2 in Strijen.

U kunt het Ontwerpbeheerplan ook raadplegen via internet: www.zuid-holland.nl/terinzage.

Uw zienswijze stuurt u aan:

Provincie Zuid-Holland

T.a.v. Afdeling Water en Groen

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

Naar boven