Verleggen primaire waterkering bij sluis Eefde

 

Met deze bekendmaking brengen wij u op de hoogte van het voornemen tot het verleggen van een deel van de primaire waterkering om de uitbreiding van sluis Eefde te realiseren. Tevens informeren wij u over de mogelijkheid hierop te reageren.

 

Om de knelpunten voor de scheepvaart bij het sluiscomplex in Eefde op te lossen en een vlotte en veilige doorvaart te realiseren, wordt de capaciteit uitgebreid middels een tweede sluiskolk. Hiervoor is een verlegging van de primaire waterkering ten noordwesten van de bestaande sluis noodzakelijk. Deze waterkering is in beheer van Waterschap Rijn en IJssel.

Waterschap Rijn en IJssel heeft het ontwerp-projectplan voor het verleggen van de primaire waterkering ingediend bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is reeds door Gedeputeerde Staten vastgesteld.

Conform de Waterwet geldt een gecoördineerde procedure voor het verleggen van de primaire waterkering. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten de stukken ter inzage leggen, ervoor zorgdragen dat de bij hen ingediende zienswijzen door het bevoegde gezag worden behandeld en dat besluitvorming plaatsvindt. Gedeputeerde Staten dienen uiteindelijk het vastgestelde projectplan voor de verlegging van de primaire waterkering goed te keuren.

 

Inzage

Het ontwerp van het ”Projectplan Waterwet verleggen primaire waterkering bij sluis Eefde”, de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit, liggen ter inzage van donderdag 19 mei 2016 tot en met woensdag 29 juni 2016. De stukken kunnen op werkdagen worden ingezien bij de volgende instanties op de daar gebruikelijke openingstijden:

  • Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2, Doetinchem;

  • Gemeente Lochem, Hanzeweg 8, Lochem;

  • Provincie Gelderland, Eusebiusplein 1a, Arnhem.

Indien u niet in staat bent tijdens de kantooruren de stukken in te zien, dan kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland (zie onderstaand telefoonnummer).

De stukken zijn tevens in te zien op de website van Overheid.nl → Provinciaal Blad→vul in het veld ”Woord(en) of zinsdeel” de locatienaam in en klik op zoeken.

 

Zienswijzen

Een ieder kan vanaf 19 mei 2016 tot en met 29 juni 2016 schriftelijk en/of mondeling bij de provincie Gelderland een zienswijze indienen. De zienswijzen kunnen worden gezonden naar:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Afdeling KOB/IBT

Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

 

Graag onder vermelding van zaaknummer 2015-005600

Iedereen die zienswijzen inbrengt kan verzoeken om persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

 

Na goedkeuring door Gedeputeerde Staten van het projectplan kan door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, hiertegen beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Het projectplan en de vergunningen vallen onder de Crisis- en herstelwet. Ingevolge deze wet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Palsma van Waterschap Rijn en IJssel (T 0314 369 369) en de heer D. ten Hooven van de provincie Gelderland (T 026 359 88 10).

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven