Wijzigingsregeling van 10 mei 2016, met kenmerk 1303002, tot wijziging van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân

 

Gedeputeerde Staten van Fryslân,

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

 

besluiten:

I.

paragraaf 2.3 (Duurzame transportmiddelen) van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân als volgt te wijzigen:

A .

In artikel 2.3.4, tweede lid, wordt “1 juli 2016” vervangen door “17 mei 2016”.

I I .

dat de toelichting bij paragraaf 2.3 van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân als volgt komt te luiden:

De transportsector levert een belangrijke bijdrage aan zowel het energieverbruik als de luchtverontreiniging. De provincie wil dat de transitie van fossiele transportbrandstoffen naar duurzamere brandstoffen verder wordt doorgezet. Duurzame transportbrandstoffen passen bij onze provincie. Er is steeds meer vraag naar LNG/LBG, groengas en andere duurzame brandstoffen. LNG, LBG, CNG, groengas en PPO zijn brandstoffen die prima passen bij een circulaire economie. Op dit moment kan LNG, LBG CNG, Groengas en PPO al een bijdrage leveren aan de milieudoelstellingen. De provincie wil met deze subsidieregeling het gebruik hiervan stimuleren. De regeling geldt van 1 januari 2016 tot 1 januari 2017. Met de subsidieregeling willen we in eerste instantie het gebruik van LNG/LBG als brandstof stimuleren. De regeling is zo ingericht dat in de periode van 1 januari 2016 tot 1 7 mei 2016 alleen subsidie kan worden aangevraagd voor vrachtwagens/boten op LNG/LBG. Vanaf 1 7 mei 2016 wordt de regeling zowel voor LNG/LBG en voor andere duurzame transportbrandstoffen (Groengas en PPO (Puur plantaardige olie)) opengesteld. Per aanvrager kan slechts één keer een aanvraag worden gehonoreerd.

Naar boven