Aanvullende programmering 2016 bij Uitvoeringsprogramma Groen Zuid-Holland 2015.

Besluit nummer PZH-2016-546131169 (DOS-2011-0010738)

Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

  • 1.

    Vastgesteld de Aanvullende programmering 2016 op het Uitvoeringsprogramma Groen 2015, inhoudende de programmering van integrale groenprojecten, die in aanmerking komen voor subsidie op basis van de Uitvoeringsregeling Groen.

  • 2.

    Vastgesteld de 5 minuten versie voor Provinciale Staten.

Toelichting:

GS hebben in 2014 de keuze gemaakt om in het domein ‘groen en recreatie’ de beleidsrealisatie bij de gebieden neer te leggen. In de gebieden is dit opgepakt via dertien bestuurlijke landschapstafels en deze aanpak is provinciaal dekkend. Aan de landschapstafels vinden lokale en regionale overheden en maatschappelijke stakeholders elkaar. De provincie is bestuurlijk geen deelnemer aan de landschapstafels, maar voert het strategische gesprek, o.a. over doelen, effecten en middelen, via de vijf regiegroepen groen en recreatie. Een regiegroep is een cluster van landschapstafels, waterschappen en de provincie. De samenwerking tussen de provincie en de landschapstafels, op het tactisch operationele niveau, krijgt vorm in ambtelijke samenwerking en gebiedsregie.

Dit besluit wordt genomen om een deel, te weten € 7,44 miljoen, van de door PS ten behoeve van ‘groen en recreatie’ beschikbaar gestelde middelen (totaal € 20-25 mln voor 2016-2019), in de eerste fase van programmering naar de landschapstafels te laten vloeien ten behoeve van het doelbereik.

Den Haag, 22 maart 2016

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

secretaris, drs. J.H. de Baas

voorzitter, drs. J. Smit

Naar boven