Verordening elektronische kennisgeving en bekendmaking ODMH 

 

Het algemeen bestuur van de ODMH; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 18 februari 2016; gelet op artikel 2:14 van de van de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 56aa en 56b van de Wet gemeenschappelijke regelingen,

 

                              

besluit

vast te stellen de Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving ODMH

Artikel 1 Publicatieblad

 

  • 1.

    Er is een publicatieblad voor de Omgevingsdienst Midden-Holland.

  • 2.

    Het publicatieblad is toegankelijk via het internetadres

  • 3.

    Na de uitgifte blijft het publicatieblad voor de Omgevingsdienst Midden-Holland op een algemeen toegankelijke wijze elektronisch beschikbaar.

 

Artikel 2 Zorg voor uitgifte

De zorg voor de uitgifte van het publicatieblad voor de Omgevingsdienst Midden-Holland berust bij het dagelijks bestuur.

 

Artikel 3 Bekendmaking

De bekendmaking van besluiten van het bestuur van de Omgevingsdienst Midden-Holland die algemeen verbindende voorschriften inhouden geschiedt door plaatsing in het publicatieblad voor de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 

Artikel 4 Vervangende uitgave

Indien elektronische uitgifte van het publicatieblad voor de Omgevingsdienst Midden-Holland op de in

artikel 1 voorziene wijze geheel of gedeeltelijk onmogelijk is, draagt het dagelijks bestuur zorg voor

een vervangende uitgave volgens door hem te stellen regels.

 

Artikel 5 Terinzagelegging

  • 1.

    Van een bekendmaking als in het eerste lid bedoeld, wordt mededeling gedaan in het publicatieblad voor de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 

Artikel 6 Elektronische kennisgeving

  • 1.

    De in het eerste lid bedoelde kennisgeving geschiedt door middel van plaatsing in het publicatieblad voor Omgevingsdienst Midden-Holland .

 

Artikel 7 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving ODMH.

 

Artikel 8 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de dag na de datum van uitgifte in het publicatieblad waarin zij wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 17 maart 2016

  

De secretaris, De voorzitter,

    

TOELICHTING

Vanaf 1 januari 2015 biedt de gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) de mogelijkheid dat het bestuur van de gemeenschappelijke regeling een eigen publicatieblad (het ‘GR-blad’) instelt voor de publicatie van besluiten van de gemeenschappelijke regeling. Het GR-blad is vergelijkbaar met het gemeenteblad of provinciaal blad. Naast algemeen verbindende voorschriften kunnen ook andere besluiten van algemene strekking, mededelingen en kennisgevingen van de gemeenschappelijke regeling in het GR-blad worden gepubliceerd, mits daaraan een verordening van het algemeen bestuur ten grondslag ligt. Hiertoe is de voorliggende verordening opgesteld.

 

Artikelsgewijze toelichting

Artikel 1

Aan een eigen GR-blad is de voorwaarde verbonden dat gebruik wordt gemaakt van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP). Er kan niet met bekendmaking op een eigen website worden volstaan. De GVOP zorgt ervoor dat het GR-blad op www.officielebekendmakingen.nl wordt gepubliceerd, een aan www.overheid.nl gelieerde website.

 

Artikel 3

Dit artikel voorziet in de bekendmaking van algemeen verbindende voorschriften.

 

Artikel 4 en 5

In deze artikelen is onder meer bepaald dat wanneer elektronische uitgifte geheel of gedeeltelijk onmogelijk is, het dagelijks bestuur in een vervangende uitgave voorziet. Tevens kan bijvoorbeeld besloten worden om een bij het besluit behorende bijlage (zoals omvangrijke tekeningen) bekend te maken door terinzagelegging.

 

Artikel 6

Naast de bekendmaking van algemeen verbindende voorschriften, kan het eigen GR-blad ook voor andere berichten worden gebruikt. Dit is geregeld in artikel 6. De term ‘berichten’ volgt uit artikel 2:14 van de Algemene wet bestuursrecht en kent een brede reikwijdte. Bij ‘berichten’ kan gedacht worden aan besluiten van algemene strekking, mededelingen en kennisgevingen.

 

Het moet wel gaan om berichten die verband houden met de taken van het openbaar lichaam. Het gaat hier om de eigen regelgevende bevoegdheid van de ODMH, bijvoorbeeld omtrent de bedrijfsvoering en ambtelijke organisatie.

 

Naar boven