Provincie Zeeland - Kennisgeving ontwerpbesluit veiligheidscontour (industrie) gebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park

De Provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen zijn voornemens om een veiligheidscontour vast te stellen rondom het industriegebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park.

Op dit moment zijn er in het industriegebied risicocontouren van de bedrijven aanwezig maar ontbreekt duidelijkheid tot waar een risico maximaal mag grenzen binnen de daarvoor wettelijk aangestelde milieuruimte. De veiligheidscontour (industrie)gebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park geeft hier duidelijkheid over.

 

Ter inzagelegging

Het ontwerpbesluit met daarin de nieuwe veiligheidscontour rondom het industriegebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 31 maart tot en met 11 mei 2016 ter inzage.

De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbesluit is te raadplegen op de website van de Provincie Zeeland http://www.zeeland.nl/publicaties-en-bekendmakingen en de website van de gemeente Terneuzen http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook (digitaal) worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland en Burgemeester en wethouders van Terneuzen, door tussenkomst van de directeur van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, Postbus 35, 4530 AA TERNEUZEN. Geeft u daarbij expliciet aan dat het om het ontwerpbesluit veiligheidscontour (industrie)gebied Dow, Mosselbanken en Logistiek Park gaat.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vooraf een afspraak te maken bij de gemeente Terneuzen via telefoonnummer 140115.

 

Inloopbijeenkomst 14 april 2016

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de veiligheidscontour. Om die reden houden wij voor belangstellenden op donderdag 14 april 2016 van 16.00 tot 18.00 uur een inloopbijeenkomst in het restaurant van het Stadskantoor aan het Stadhuisplein 1 in Terneuzen. U kunt tijdens deze bijeenkomt informatie krijgen en vragen stellen over de Veiligheidscontour. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden.

Naar boven