Besluit van Provinciale Staten van Utrecht van 1 februari 2016, nr. PS2016MME01, tot wijziging van de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden provincie Utrecht

Provinciale Staten van Utrecht;

 

Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 15 december 2015, nr. 8173C940;

 

Gelet op de artikelen 82 en 94, tweede lid, van de Provinciewet en artikel 14 van het Rechtspositiebesluit staten- en commissieleden;

 

Overwegende dat:

  • Gedeputeerde Staten de Adviesraad tram, die tot 1 januari 2015 het dagelijks bestuur van Bestuur Regio Utrecht adviseerde, wensen voort te zetten

  • het lidmaatschap van de Adviesraad Tram een bijzondere beroepsmatige deskundigheid vergt ten aanzien van de aanleg van complexe, infrastructurele of railgerelateerde projecten, (OV) assetmanagement, klantgericht opereren en servicegerichte bedrijfsvoering:

  • voor genoemd lidmaatschap een vaste vergoeding gewenst is die in redelijke verhouding staat tot de zwaarte van de taak en de omvang van de te verrichten werkzaamheden;

Besluiten:

Artikel I

Na artikel 28 van de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden provincie Utrecht wordt een nieuw artikel 28a ingevoegd, luidende:

Artikel 28a Vaste vergoeding

  • 1.

    De voorzitter van de Adviesraad Tram ontvangt jaarlijks een vaste vergoeding voor zijn/haar werkzaamheden als bedoeld in artikel 94, tweede lid, van de Provinciewet ter hoogte van € 12.500,– (excl. BTW).

  • 2.

    De overige leden van de Adviesraad Tram ontvangen jaarlijks een vaste vergoeding voor hun werkzaamheden als bedoeld in artikel 94, tweede lid, van de Provinciewet ter hoogte van € 10.000,– (excl. BTW).

  • 3.

    De artikel 27 en 28 zijn niet van toepassing.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van Provinciale Staten van Utrecht van 1 februari 2016, nummer PS2016MME01.

Provinciale Staten van Utrecht,

Voorzitter

Griffier

Naar boven