Kennisgeving veiligheidscontour “Eemhaven en Distripark Albrandswaard”

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, burgemeester en wethouders van Albrandswaard en burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 18 december 2015, gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 28 januari 2016):

het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Eemhaven en Distripark Albrandswaard”

ter inzage ligt bij:  

  • 1.

    de provincie Zuid-Holland, op Het Loket, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag;

  • 2.

    de gemeente Rotterdam, bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater (tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a;

  • 3.

    de gemeente Albrandswaard, Hofhoek 5 in Poortugaal.

De ontwerpbesluiten voor de veiligheidscontouren zijn beschikbaar via de volgende websites:

provincie Zuid-Holland: http://www.zuid-holland.nl/loket/ter-inzage/ 

gemeente Rotterdam: www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen

gemeente Albrandswaard: http://www.albrandswaard.nl/wonen-werken/bekendmakingen_46597/

Het ontwerpbesluit voor de veiligheidscontour “Eemhaven en Distripark Albrandswaard” ligt tevens ter inzage in de Stadswinkel Pernis, Vroomstraat 14.

Toelichting

De provincie Zuid-Holland, de gemeente Albrandswaard en de gemeente Rotterdam zijn voornemens een veiligheidscontour vast te stellen rond de Eemhaven in Rotterdam en het Distripark in Albrandswaard. Door het vaststellen van deze contour wordt de milieuruimte voor externe veiligheid voor de havenactiviteiten en logistieke activiteiten duidelijk begrensd. Bij de voorgestelde ligging van de contour is het uitgangspunt dat het geen onnodige beperkingen betekenen voor ontwikkelingen in de omgeving van de haven en in de haven zelf.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de ter inzagelegging kunnen belanghebbenden over de ontwerpbesluiten voor de veiligheidscontour schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken. U zienswijze stuurt u naar één van de volgende adressen:

Burgemeester en wethouders gemeente Rotterdam

Door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen

Postbus 6575

3002AN Rotterdam

Burgemeester en wethouders gemeente Albrandswaard

t.a.v. dhr. S. van Schagen

Postbus1000 3160 GA Rhoon

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland

t.a.v. P.A. van der Goot

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

Tevens kunnen gedurende deze termijn mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam, Wilhelminakade 179 te Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Mevrouw I. Dorsman, tel. 010-4896262 of de gemeente Albrandswaard dhr. S. van Schagen 010-5061804.

Naar boven