Provincie Utrecht - Beschikking in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, Nieuweweg – Waterleidingkade gemeente Stichtse Vecht

Bekendmaking

B eschikking Natuurbeschermingswet 1998

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben aan Waternet te Amsterdam een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 verleend. Het betreft een vergunning Natuurbeschermingswet voor de dijkverbetering Nieuweweg – Waterleidingkade in de Bethunepolder. Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden om negatieve effecten op de instandhoudingsdoelen van het Natura 2000-gebied Oostelijke Vechtplassen te beperken.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt de beschikking en de daarbij behorende stukken inzien van vrijdag 11 december 2015 tot en met donderdag 21 januari 2016 bij:

Het Provinciehuis, Afdeling Uitvoering Fysieke Leefomgeving, Team Vergunningverlening Natuur en Landschap, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 9:00-16:00 uur; na telefonische afspraak (030) 258 3311.

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Wel hebben wij van Waternet op 30 oktober 2015 een ecologisch werkprotocol dijkverbetering Nieuwe Weg Waterleidingkade ontvangen. Het definitieve besluit is op dit punt aangepast ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Beroep

Belanghebbenden kunnen van vrijdag 11 december 2015 tot en met donderdag 21 januari 2016 tegen de beschikking beroep instellen. Het beroep kan alleen worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijze(n) naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die dat niet hebben gedaan maar die dat redelijkerwijs niet valt te verwijten. Ook kunnen belanghebbenden die geen zienswijzen hebben ingediend beroep indienen tegen de wijzigingen die in het besluit zijn aangebracht ten op zichte van het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als onverwijlde spoed dit vereist, kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan een dergelijk verzoek zijn afzonderlijke kosten verbonden.

De Crisis en herstelwet is van toepassing op dit project. Omdat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is, geldt voor het indienen van beroep dat:

  • De beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;

  • Het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

  • Deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Informatie

Als u vragen heeft over de inhoud van deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer P. Drost, bereikbaar op telefoonnummer 030-2583426 of via e-mailadres Peter.Drost@provincie-utrecht.nl.

Naar boven