Wijziging inkoop- en aanbestedingsbeleid Provincie Flevoland 2015-40 Nummer 1832482

 

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken, gelet op het bepaalde in art. 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij in hun vergadering van 1 december 2015, nummer 1825704, het volgende besluit hebben genomen:

Wijziging van Inkoopbeleid van de Provincie Flevoland

Artikel 1. Wijzigingen

Aan artikel 5.8 lid a, onderdeel V, wordt een toevoeging gedaan, zodat de gewijzigde tekst komt te luiden als volgt:

a. Werken en diensten

De Provincie kan in aanvulling op een eerder gegunde opdracht door middel van een enkelvoudige onderhandse Offerteaanvraag een aanvullende opdracht plaatsen, indien:

……

v.de waarde van de aanvullende opdracht maximaal 50% van de waarde van de eerder gegunde opdracht bedraagt dan wel de totale waarde van de initiële en aanvullende opdracht(en) tezamen niet meer dan € 75.000,- bedraagt; en

……

Toelichting:

Het Inkoopbeleid bood tot nu toe de mogelijkheid om aanvullende opdrachten te verstrekken tot maximaal 50% van de oorspronkelijke opdrachtwaarde (bijvoorbeeld bij verlenging van de inhuur van een externe deskundige). Dit leidde met name bij kleinere opdrachten vaak tot overschrijding van die 50%, zodat met grote regelmaat aan GS toestemming moest worden gevraagd om van dit beleid af te wijken.

Dit is opgelost door het inkoop- en aanbestedingsbeleid zodanig te wijzigen dat aanvullende opdrachten tot in totaal € 75.000,- kunnen worden verstrekt binnen het door GS vastgestelde inkoopbeleid. Aanvullende opdrachten worden nu niet alleen beperkt tot 50% maar tot een maximum van € 75.000,-. Voor dit maximum bedrag is gekozen omdat het aansluit bij de beleidsregel dat opdrachten tot € 50.000,- enkelvoudig onderhands kunnen worden verstrekt. Door dit in het inkoopbeleid met maximaal 50% te verhogen wordt gekomen tot € 75.000,-.

Lelystad, 1 december 2015

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

de secretaris, de voorzitter,

Uitgegeven op 4 december 2015

De secretaris van Gedeputeerde Staten van Flevoland

Naar boven