Provincie Gelderland – Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht - ONTWERP SANERINGSPROGRAMMA GELUID – N348 Leuvenheim – Gemeente Brummen

KENNISGEVING ONTWERP SANERINGSPROGRAMMA GELUID

Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht

N348 Leuvenheim

Gemeente B rummen

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) heeft namens Gedeputeerde Staten van Gelderland voor 2 woningen te Leuvenheim een ontwerp-saneringsprogramma als bedoeld in artikel 89 van de Wet geluidhinder opgesteld. Het betreft de woningen Arnhemseweg 66 en 82. Tevens worden in de uitvoering van het saneringsprogramma de woningen Arnhemseweg 79, 94 en 107 betrokken. Voor deze woningen zijn al eerder hogere waarden vastgesteld.

Saneringswoningen zijn woningen die op 1 maart 1986 een te hoge geluidsbelasting kenden en op een lijst van het Rijk geplaatst zijn om gesaneerd te worden. Bij sanering worden maatregelen getroffen om het geluidsniveau terug te brengen.

Het saneringsprogramma geeft een omschrijving van de uitgangspunten van de geluidsanering. In de voorliggende situatie heeft de provincie besloten om met het treffen van bronmaatregelen (geluidreducerend wegdek) het geluidsniveau bij de woningen terug te dringen. Plaatsen van geluidschermen stuit op stedebouwkundige bezwaren. Mogelijk zijn maatregelen aan de woningen zelf noodzakelijk om het vereiste geluidniveau in de leefruimten van de woning te realiseren. Maatregelen aan woningen worden getroffen in overleg met en alleen met toestemming van de eigenaar.

Het ontwerp-saneringsprogramma bestaat naast deze kennisgeving uit de volgende documenten:

  • een aanvraagformulier, waarmee de provincie het saneringsprogramma aanvraagt bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (UK/S formulier);

  • Woninglijst behorende bij het UK/S formulier;

  • Akoestische onderzoek, SPA kenmerk 21520221.N01a, d.d. 15 juli 2015;

De definitieve vaststelling van het saneringsprogramma en bijbehorende hogere waarden zal plaats vinden door de staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu. De verleende hogere waarden wordt in het Kadaster vastgelegd.

Publicatie

De kennisgeving van het ontwerp-saneringsprogramma met bijbehorende stukken worden gepubliceerd op de website van de provincie Gelderland via: http://www.gelderland.nl/bekendmakingen.

Mogelijkheid van inzien

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • -

    de gemeente Brummen tijdens de gebruikelijk openingsuren.

  • -

    de provincie Gelderland; om het ontwerp-saneringsprogramma bij de provincie

Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024) 751 77 00.

De eerste dag van de terinzagelegging is 1 december 2015.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen inbrengen. Zij moeten worden gericht aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen, onder vermelding van het zaaknummer dat onderaan deze kennisgeving staat. Dit kan ook digitaal via het emailadres wabo@odrn.nl.

In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht, dit kan telefonisch of na afspraak met de heer P. Driessen, telefoon 024 – 751 7859, van de afdeling Vergunningverlening ODRN.

Verdere procedure

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden (bewoners en/of eigenaren van de betreffende woningen) die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep instellen tegen het definitieve besluit. Dit geldt ook voor degenen die kunnen aantonen dat zij niet in de gelegenheid waren om een zienswijze in te brengen.

Verder kunnen belanghebbenden die nu geen zienswijzen inbrengen, te zijner tijd tegen die onderdelen van het definitieve besluit beroep instellen, die ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd worden vastgesteld.

Wilt u meer weten?

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met de heer P. Driessen, telefoonnummer 024 – 751 7859, van de afdeling Vergunningverlening ODRN.

Nijmegen, 25 november 2015 – Z15.021113

Naar boven