Provincie Gelderland – Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht - Reconstructie N315 – Gemeente Berkelland
KENNISGEVING ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN GELUID
Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht
Reconstructie N315
Gemeente Berkelland
De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) maakt bekend dat een ontwerpbesluit is genomen op grond van de Wet geluidhinder voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van de reconstructie van de N315 Neede.
De wegbeheerder provincie Gelderland is van plan fysieke wijzigingen aan te brengen op de Rondweg en de Haaksbergseweg (N315). U vindt informatie op www.gelderland.nl/N315 onder “N315 - N18”.
Het betreft een ontwerpbesluit ingevolge de Wet geluidhinder voor zeven woningen in de gemeente Berkelland. Het ontwerpbesluit houdt in dat voor deze woningen een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting wordt vastgesteld.
De omgevingsdienst maakt tevens bekend dat een ontwerp saneringsprogramma voor geluid is opgesteld voor de aanwezige saneringswoningen in dit gebied. Dit wordt in een aparte procedure behandeld.
Publicatie
De ontwerpbesluiten worden gepubliceerd op de website van de provincie Gelderland via:
http://www.gelderland.nl/bekendmakingen.
De bijbehorende stukken zijn als volgt op internet geplaatst:
http://www.gelderland.nl/N315 , onder de link “N315 (GL Rutgersweg) – N18 (Rondweg en Haaksbergseweg)” op deze webpagina.
Mogelijkheid van inzien
Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:
  • -
    de gemeente Berkelland, in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo;
  • -
    de provincie Gelderland; om de stukken bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024) 751 77 00.
De eerste dag van de ter inzage legging is 26 oktober 2015.
In dit kader maakt provincie Gelderland het inpassingsplan “N315 reconstructie Haaksbergseweg Neede”. Ook hier over vind u meer informatie op www.gelderland.nl/N315 onder “N315 (GL Rutgersweg) – N18 (Rondweg en Haaksbergseweg)” op deze webpagina. Tevens zijn hier ook de stukken van het ontwerp-saneringsprogramma geluid te vinden.
Zienswijzen
Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen inbrengen. Zij moeten worden gericht aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen, onder vermelding van het zaaknummer dat onderaan deze kennisgeving staat. Dit kan ook digitaal via het emailadres wabo@odrn.nl.
In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht, dit kan telefonisch of na afspraak met mevrouw M.C. Zweerman, afdeling Juridisch Advies ODRN, telefoonnummer 024 - 751 7819.
Verdere procedure
In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep instellen tegen het definitieve besluit. Dit geldt ook voor degenen die kunnen aantonen dat zij niet in de gelegenheid waren om een zienswijze in te brengen.
Verder kunnen belanghebbenden die nu geen zienswijzen inbrengen, te zijner tijd tegen die
onderdelen van het definitieve besluit beroep instellen, die ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd worden vastgesteld.
Wilt u meer weten?
Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Zweerman,
telefoonnummer (024) 751 7819, afdeling Juridisch Advies ODRN.
Nijmegen, 22 oktober 2015 – Z15.021118
Naar boven