Provincie Overijssel, Partiële herziening Omgevingsvisie Overijssel voor Kaderrichtlijn Water en Richtlijn Overstromingsrisico's
Besluit: Provinciale Staten
Kenmerk: PS/2015/653
Inlichtingen bij: Dhr. M. Tonkes
Telefoon: 038 499 7852
E-mail: M.Tonkes@overijssel.nl
Kennisgeving
Gedeputeerde Staten van Overijssel, maken bekend dat:
Provinciale Staten van Overijssel in hun vergadering van 7 oktober 2015
  • -
    de partiële herziening Omgevingsvisie Overijssel en
  • -
    de partiële herziening Omgevingsverordening Overijssel
voor de Kaderrichtlijn Water (KRW) en de Richtlijn Overstromingsrisico’s (ROR) hebben vastgesteld. Dit besluit treedt in werking op 21 oktober 2015.
Met de vaststelling van deze partiële herziening is invulling gegeven aan de noodzakelijke wijziging van de Omgevingsvisie en –verordening vanwege de verplichtingen vanuit twee Europese richtlijnen, namelijk de KRW (2e tranche) en de ROR (1e tranche).
De KRW is gericht op een goede waterkwaliteit en duurzaam gebruik van water. De ROR is gericht op het beperken van de gevolgen van overstromingen voor mens, economie en cultuurhistorie. Beide plannen gaan over de periode 2016-2021.
De vastgestelde partiële herziening voor KRW en ROR is gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl met:
planidentificatienummer NL.IMRO.9923.phVisie003-va01 voor de onderdelen waarmee de Omgevingsvisie is aangepast.
De omgevingsvisie is het centrale provinciale beleidsplan voor het fysieke leefmilieu in Overijssel. De verordening is een vertaling van de visie in bindende regels voor derden.
De partieel herziene Omgevingsvisie en –verordening Overijssel voor de Kaderrichtlijn Water en de Richtlijn Overstromingsrisico’s zijn conform de artikelen 1.2.1. tot en met 1.2.5 Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.
Ook is deze herziening gepubliceerd op www.omgevingsvisie.nl.
Gedeputeerde Staten voornoemd.
Naar boven