KENNISGEVING
Ontwerpp rojectplan Waterwet , ontwerpvergunning Ontgrondingenwet en bijbehorende Milieueffectrapportage inzake verbreding Lekkanaal en aanleg 3 e kolk Beatrixsluizen te Nieuwegein.
Rijkswaterstaat (3e kolk Beatrixsluis) is met het oog op de toekomst genoodzaakt het Lekkanaal te verbreden en een 3e sluiskolk ter hoogte van de Beatrixsluizen te Nieuwegein aan te leggen. Voor deze werkzaamheden is een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet nodig. Gedeputeerde Staten van Utrecht zijn van plan deze vergunning te verlenen. De vergunning geeft aan waar en onder welke voorwaarden de ontgronding mag plaatsvinden.
Ter realisatie van dit project moet de waterbeheerder (Rijkswaterstaat) tevens een projectplan Waterwet vaststellen.
Ook is ten behoeve van beide besluiten een milieueffectrapportage (projectMER) opgesteld die onderdeel uitmaakt van de procedure.
Gelet hierop heeft de aanvrager verzocht om de coördinatieregeling uit de Ontgrondingenwet toe te passen om zo de bekendmaking, de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen en het indienen van beroep voor de ontgrondingsvergunning, het projectplan Waterwet en de bijbehorende milieueffectrapportage gelijktijdig plaats te laten vinden. Daarnaast is op de procedure tot vaststelling van het projectplan en de vergunning de Crisis- en herstelwet van toepassing.
Terinzagelegging
Het ontwerpprojectplan, de ontwerpvergunning en de milieueffectrapportage liggen van 10 september 2015 tot en met 21 oktober 2015 ter inzage. Gedurende deze periode heeft een ieder de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze heeft de voorkeur. Deze kunt u sturen aan de RUD Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water, Archimedeslaan 6, Postbus 85242, 3508 AE Utrecht. Geeft u hierbij s.v.p. duidelijk aan of het om een zienswijze gaat omtrent het ontwerpprojectplan Waterwet òf omtrent de ontwerpvergunning Ontgrondingenwet òf omtrent de bijbehorende milieueffectrapportage.
U kunt uw zienswijze ook mondeling indienen via telefoonnummer 06-52795529. Wenst u mondeling overleg over het ontwerpprojectplan Waterwet, de ontwerpvergunning Ontgrondingenwet of de milieueffectrapportage en over uw eventuele zienswijze, dan kunt u om een bijeenkomst vragen. Dat moet u vóór 14 oktober 2015 doen. Op die bijeenkomst kunt u met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en de provincie de aanvraag, de milieueffectrapportage, het ontwerpprojectplan en/of de ontwerpvergunning bespreken. Als u dat wilt, kunt u meteen mondeling uw zienswijze indienen. Een uitnodiging voor de bijeenkomst krijgen alleen degenen die er op tijd om hebben gevraagd.
U kunt de stukken inzien
U kunt de ontwerpvergunning Ontgrondingenwet, het projectplan Waterwet en de milieueffectrapportage en de daarbij behorende stukken inzien van 10 september 2015 tot en met 21 oktober 2015:
  • bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 in Den Haag;
  • bij Rijkswaterstaat Midden Nederland, Griffioenlaan 2 te Utrecht;
  • bij de RUD Utrecht in het huis van de provincie Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur;
  • bij de stadswinkel in het gemeentehuis van Nieuwegein, loket Bouwen, Stadsplein 1, op werkdagen van 8.30-13.00 uur, woensdag van 8.30-17.00 uur, telefoonnummer 14030.
Na 21 oktober 2015 kunt u de stukken nog elke werkdag inzien tot het einde van de termijn waarbinnen beroep tegen de definitieve vergunning mogelijk is (zie hieronder). Als u dat wilt, kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen.
Beroep aantekenen
Over enige tijd zullen het projectplan, de vergunning en de milieueffectrapportage definitief worden vastgesteld. Hiertegen kan dan uitsluitend beroep tegen ingesteld worden door belanghebbenden:
  • die tijdig hun zienswijze(n) naar voren hebben gebracht;
  • die geen zienswijze(n) naar voren hebben gebracht maar die dat redelijkerwijs niet valt te verwijten;
  • die zich niet kunnen vinden in de eventuele wijzigingen ten opzichte van de ontwerpen.
Houdt u er rekening mee dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is. Dit betekent onder meer dat geen pro forma beroep kan worden ingesteld.
Informatie
Voor nadere inlichtingen omtrent het ontwerpprojectplan Waterwet kunt u terecht bij dhr. K. Pabbruwee van Rijkswaterstaat Midden Nederland (06-10928948) Voor informatie over de ontwerpvergunning Ontgrondingenwet en de milieueffectrapportage kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water, mevr. Christine Marskamp (06-52795529).
Naar boven