Provincie Utrecht, Waterwet, bekendmaking definitief besluit van de gemeente Utrecht, t.b.v. een energieopslagsysteem (één monobron) in de bodem ter plaatse van het Lucas Bolwerk 24 te Utrecht
De gemeente Utrecht heeft de provincie Utrecht toestemming gevraagd voor het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem (één monobron) in de bodem ter plaatse van het Lucas Bolwerk 24 te Utrecht. Volgens de Waterwet is hiervoor een vergunning nodig. Gedeputeerde staten hebben deze vergunning verleend. De vergunning geeft aan onder welke voorwaarden het onttrekken en terug in de bodem brengen mag plaatsvinden.
Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
U kunt het definitief besluit en de daarbij behorende stukken inzien van woensdag 29 juli 2015 tot en met dinsdag 8 september 2015 bij:
  • de RUD Utrecht, team Vergunningverlening Bodem en Water, in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan 6 te Rijnsweerd, Utrecht, elke werkdag van 8.00-16.00 uur; na telefonische afspraak 030 - 7023300;
  • de gemeente Utrecht, publieksbalie op de 5e etage, Stadsplateau 1 op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur, telefoon 030 - 2863606.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen van woensdag 29 juli 2015 tot en met dinsdag 8 september 2015 tegen de beschikking bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Deze termijn begint te lopen na de datum van verzending.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:
  • -
    de naam en het adres van de indiener;
  • -
    de dagtekening;
  • -
    een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • -
    de gronden van het bezwaar (de motivering).
Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.
Voorlopige voorziening/schorsing
De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking. Het indienen van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Als er sprake is van onverwijlde spoed, kunnen belanghebbenden een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Aan een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden (zie www.rechtspraak.nl voor de hoogte van het griffierecht)
Informatie
Als u vragen heeft over de inhoud van deze publicatie kunt u contact opnemen met mevrouw M.B. van der Meer, bereikbaar op telefoonnummer 030 - 7023193 of via e-mailadres wko@rudutrecht.nl.
Naar boven