Inspraakprocedure Wet Markt en Overheid
Het dagelijks bestuur (DB) van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch stelt ingezetenen van de deelnemende gemeenten en belanghebbenden in de gelegenheid om hun zienswijze kenbaar te maken op de concept tekst van het Besluit Algemeen Belang Verklaring Enkele Economische Activiteiten in het kader van de Wet Markt en Overheid.
Wat houdt het concept besluit in?
Waar overheden en bedrijven dezelfde producten of diensten aanbieden, geeft de Wet Markt en Overheid aan dat dit vanuit een eerlijke concurrentiepositie moet gebeuren, door de overheid te verplichten alle kosten in de prijs te verwerken. 
Een uitzondering op deze regel is mogelijk als de activiteit plaatsvindt in het algemeen maatschappelijk belang. Het DB heeft hiervoor de volgende activiteiten op het oog: 1. de exploitatie van het Biesboschcentrum Dordrecht vanwege het algemeen belang van het mogelijk maken van recreatief en educatief gebruik van de Biesbosch; 2. de exploitatie van een verblijfsaccommodatie de ecolodge, veerverbindingen en oplaadpalen, vanwege het algemeen belang van een innovatieve pilot voor duurzaam overnachten respectievelijk het faciliteren van een onrendabele ontbrekende schakel in de veerverbinding respectievelijk het stimuleren van duurzaam varen; 3. het opleiden van gastheren voor de Biesbosch, vanwege het algemeen belang van het creëren van draagvlak, bevorderen van gezamenlijke initiatieven waaronder promotie van het gebied en stimuleren van verduurzaming van de bedrijven; 5. de verhuur van vastgoed voor zover het gaat om de eigen organisatie en om huisvesting van voorzieningen met een passende ideële doelstelling, vanwege het algemeen belang van de toezichthoudende functie en de meerwaarde op het gebied van natuureducatie; 6. het in gebruik geven van de wielerbaan, vanwege het algemeen belang van recreatief medegebruik.
Hoe verloopt de inspraakprocedure verder?
Ingezetenen van de deelnemende gemeenten en belanghebbenden kunnen hun zienswijze gedurende de periode 6 juli 2015 tot 24 augustus 2015 schriftelijk indienen.
Het adres: Het Dagelijks Bestuur van Parkschap NP De Biesbosch
t.a.v. mw. J. Kalle
Postbus 8
3300 AA  DORDRECHT
Voor het mondeling doorgeven van een zienswijze, kunt u een afspraak maken met mw. R.M.A. Spriensma, telefoon: 078- 770 2021.
Het voorstel ligt gedurende de zojuist vermelde periode ter inzage in het Provinciehuis van Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.
Ter afronding van de inspraak maakt het DB een eindverslag op.
Het eindverslag bevat:
  • a.
    een overzicht van de gevolgde procedure;
  • b.
    een korte, zakelijke weergave van de zienswijzen, die tijdens het inspraakproces mondeling of schriftelijk naar voren zijn gebracht;
  • c.
    een reactie op de zienswijzen waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van het beleidsvoornemen zou kunnen worden overgegaan.
Het DB brengt het eindverslag gelijktijdig met het ter vaststelling aanbieden van het voorgenomen besluit ter kennis van het algemeen bestuur (AB).
Ieder die een zienswijze heeft ingediend, zal het verslag worden toegestuurd. 
Naar boven