Provincie Noord-Holland; wijziging van de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Holland.
 
Besluit van gedeputeerde staten van Noord-Holland van 21 april 2015, nr. 585532/585544, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Holland.  
Gedeputeerde staten van Noord-Holland;
 
Gelet op artikel 145 van de Provinciewet en op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;
 
Overwegende dat met ingang van 1 januari 2010 de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Holland van kracht is geworden;
 
Overwegende dat in de genoemde regeling wijzigingen worden aangebracht om knelpunten in de uitvoering op te lossen;
 
Besluiten:
Artikel I
De Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord-Holland wordt als volgt gewijzigd:
A
Artikel 3.1.7, tweede lid, komt te luiden:
  • 2.
    Een jaarvergoeding is het product van het tarief zoals dat voor het eerste kalenderjaar van de in artikel 3.1.2 bedoelde periode op grond van artikel 3.1.8, eerste lid, onderdeel a, voor het desbetreffende natuurbeheertype is vastgesteld, en het aantal hectares waarvoor voor dat betreffende natuurbeheertype subsidie wordt verstrekt, eventueel vermeerderd met:
    • a.
      het product van het tarief zoals dat voor het eerste kalenderjaar van de in artikel 3.1.2 bedoelde periode op grond van artikel 3.1.8, eerste lid, onderdeel b, voor het recreatiepakket is vastgesteld, en het aantal hectares waarop dat pakket wordt uitgevoerd;
    • b.
      het product van het tarief, bedoeld in artikel 3.1.8, eerste lid, onderdeel c, en het aantal hectares waarop in het kader van de subsidie natuurbeheer monitoringswerkzaamheden worden uitgevoerd, én
    • c.
      het product van het tarief, bedoeld in artikel 3.1.8, eerste lid, onderdeel d, en het aantal hectares waarvoor de toeslagen, bedoeld in artikel 3.1.8, tweede lid, onderdelen a en b, worden verstrekt;
    • d.
      een opslag voor loon- en prijsontwikkeling.
B
In artikel 3.1.8, eerste lid, wordt “Gedeputeerde Staten stellen jaarlijks met ingang van het komende kalenderjaar.” vervangen door: “Gedeputeerde Staten stellen jaarlijks voor met ingang van het komende kalenderjaar.”
 
C
Artikel 3.2.3, derde lid, komt te vervallen.
 
D
Artikel 7.3, vijfde lid, komt te luiden:
5. Gedeputeerde Staten kunnen een beschikking tot subsidieverlening overeenkomstig het eerste of tweede lid wijzigen als de derde aangemerkt kan worden als begunstigde voor de betreffende subsidie. Indien de oorspronkelijke subsidieontvanger een gecertificeerde begunstigde was en de derde dit niet is, is een wijziging als bedoeld in de eerste volzin slechts mogelijk indien die derde schriftelijk verklaart met ingang van de datum van overdracht de subsidieverplichtingen te zullen naleven op basis van de rechten en plichten die gelden voor een niet-gecertificeerde begunstigde.
 
E
Artikel 7.3a, derde lid, komt te luiden:
3. Op aanvragen als bedoeld in het eerste lid, onderdelen a en b, is artikel 1.3, eerste lid niet van toepassing. Onverminderd de eerste volzin van dit artikellid wordt een aanvraag als bedoeld in het eerste lid, onderdeel a, niet gehonoreerd indien deze ná 15 mei 2015 is ingediend.
 
F
Bijlage 7, subonderdeel 2, eerste lid, komt te luiden:
 
  • 1.
    Op de beheereenheid wordt in het betreffende beheerjaar een agrarisch beheerpakket uitgevoerd dat in bijlage 3, onderdeel B.1, is opgenomen onder de aanduiding A01.01.01, A01.01.02, A01.01.04 voor zover dat beheerpakket op grasland wordt uitgevoerd, of A01.01.06.
Artikel II
Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst, met dien verstande dat artikel I, onderdeel A, terugwerkt tot 1 januari 2014.
Haarlem, 21 april 2015.
Gedeputeerde staten van Noord-Holland,
J.W. Remkes, voorzitter.
G.E.A. van Craaikamp, provinciesecretaris.
Uitgegeven op 2 juni 2015.
Naar boven