Kennisgeving Besluit vaststelling Natuurbeheerplan 2016
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben ingevolge artikel 2.1 van de Subsidieverordening Natuur en Landschapsbeheer provincie Zuid-Holland op 14 april 2015 het Natuurbeheerplan provincie Zuid-Holland 2016 vastgesteld. Daartoe is de in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht omschreven procedure gevolgd.
Op 14 april 2015 is de Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer provincie Zuid-Holland vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Onderdeel van deze subsidieverordening is een Natuurbeheerplan, dat Gedeputeerde Staten vaststellen. In het Natuurbeheerplan begrenzen Gedeputeerde Staten gebieden waarop vrijwillige basis subsidiëring kan plaatsvinden. Het gaat om subsidie voor beheer, inrichting en kwaliteitsverbetering van natuur, agrarische natuur en landschapselementen.
Mogelijkheden de stukken in te zien
Het Natuurbeheerplan provincie Zuid-Holland 2016 en de Nota van beantwoording zijn in te zien op de website:
http://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/landschap/natuur-0/natuurbeheerplannen
Beroep aantekenen
De totstandkoming van het Natuurbeheerplan 2016 heeft plaatsgevonden met toepassing van Afdeling 3.4 (uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Om die reden kan tegen het besluit tot vaststelling van het Natuurbeheerplan provincie Zuid-Holland 2016 en de Nota van beantwoording geen bezwaarschrift bij ons college worden ingediend, maar dient rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter te worden ingesteld (artikel 7:1, eerste lid, onderdeel d van de Awb). Belanghebbenden kunnen beroep aantekenen bij de Rechtspraak, Postbus 20302, 2500 EH in Den Haag. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken na publicatie van het besluit.
Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, hebben de mogelijkheid een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Arrondissementsrechtbank, indien gelet op de belangen, onverwijlde spoed is vereist.
In dit geval is opnieuw griffierecht verschuldigd.
Informatie
Voor nadere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de provincie Zuid-Holland, mw. M.Dootjes, telefoon : 06 55449071, of dhr. E. Buijserd, telefoon: 06 55449162.
Naar boven