Provincie Gelderland - Waterbesluit/ Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden
B esluit Aanwijzing zwemwater en Gelderland 201 5
Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat aan 69 zwemwateren de functie zwemwater is toegekend en dat in totaal binnen deze zwemwateren 82 zwemlocaties (waar onder ook aparte badzones bij de grotere zwemwateren) zijn aangewezen.
Uit onderzoek is gebleken dat het wenselijk is om binnen twee zwemwateren (die reeds de functie zwemwater toegekend hebben gekregen) nieuwe badzones aan te wijzen als zwemwaterlocaties. Dit zijn:
  • Kinderstrand in het zwemwater Bussloo te Wilp, gemeente Voorst;
  • Camping Lievelinge in het zwemwater Lingebos te Vuren, gemeente Lingewaal.
Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het wenselijk is om één badzone aan te wijzen waaraan nog niet eerder de functie zwemwater aan is toegekend. Dit is:
•Strandeiland Harderwijk te Harderwijk, gemeente Harderwijk.
Mogelijkheid van inzien
De lijst met 82 zwemwaterlocaties is tot zes weken na de bekendmaking van dit besluit in te zien op de website van de Provincie Gelderland: www.gelderland.nl/actueel/bekendmakingen. Tevens is de lijst in te zien op het kantoor van de Provincie Gelderland, Markt 11, 6845 CG Arnhem.
Inspraakreacties
Tijdens de inzageleggingstermijn kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit Aanwijzing zwemwateren Gelderland 2015 naar voren brengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GC te Arnhem onder vermelding van zaaknummer 2015-003416. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze en het verkrijgen van inlichtingen kunt u contact opnemen met ons Provincieloket, telefoonnummer 026-3599999.
Gedeputeerde Staten van Gelderland
Naar boven