Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016
 
Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 14 april 2015, kenmerk 3.4/2015001860, team Natuur en Water, tot bekendmaking van de vaststelling van het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016
 
Gedeputeerde Staten van Drenthe maken bekend dat zij op basis van de Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Drenthe het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, hebben vastgesteld.
 
In dit Natuurbeheerplan staat aangegeven waar en welke natuur aanwezig is of ontwikkeld kan worden, hoe deze natuur beheerd kan worden en welke mogelijkheden er geboden worden voor landschapsonderhoud. Jaarlijks wordt het Natuurbeheerplan Drenthe, afhankelijk van maatschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen, zowel op tekst als inhoud geactualiseerd.
 
Het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, geeft inhoud aan de ontwikkelingen van het nieuwe agrarisch natuurbeheer. Een andere belangrijke ontwikkeling voor natuur is aanpassing van de Ambitiekaart.
 
Op het ontwerp-Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, zijn veertig zienswijzen ingediend. Genoemde zienswijzen en reacties hebben uiteindelijk geleid tot tekstuele aanpassingen van het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, en tot kleine aanpassingen van de kaarten (Beheertypenkaart en Ambitiekaart).
 
Terinzagelegging
U kunt het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, en de bijbehorende stukken vanaf 23 april 2015 tot en met 3 juni 2015 digitaal inzien op de website www.provincie.drenthe.nl/natuurbeheerplan.
 
Beroep
Vanaf 24 april tot en met 4 juni 2015 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht tegen het vaststellingsbesluit van het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 200, 9400 AE Assen. Degene die op deze wijze een beroepschrift heeft ingebracht, kan later tegen het besluit in hoger beroep gaan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek tot schorsing en/of tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Rechtbank Assen. Voor bovengenoemde procedures is griffierecht verschuldigd.
 
Inlichtingen
Nadere informatie over het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer en het Natuurbeheerplan Drenthe, versie 2016, is te verkrijgen bij het loket van Prolander, telefoonnummer (0592) 36 50 00, of e-mail info@prolander.nl.
 
 
 
Gedeputeerde Staten voornoemd,
 
dr.h.c. J. Tichelaar, voorzitter
mevrouw mr. A.M. van Schreven, secretaris
 
 
Uitgegeven 23 april 2015
Naar boven