Provincie Zeeland – Vaststelling Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland 2015
BESLUIT van gedeputeerde staten van 24 maart 2015, kenmerk 15003828, houdende vaststelling van de Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland 2015 en intrekking van de Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland.
 
Gedeputeerde staten van Zeeland,
  • -
    overwegende dat het wenselijk is de Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland in juridisch-technische zin aan te passen, onder meer aan de gewijzigde organisatiestructuur per 1 januari 2013;
  • -
    overwegende dat het wenselijk is een nieuwe regeling vast te stellen en de vigerende regeling in te trekken;
  • -
    gelet op artikel 158, eerste lid, onder c, van de Provinciewet;
  • -
    gehoord de commissie voor georganiseerd overleg;
besluiten vast te stellen
 
Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland 2015
 
Artikel 1
In deze regeling wordt verstaan onder:
  • a.
    Ambtenaar: de ambtenaar als bedoeld in artikel A.1, eerste lid, onder a, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP). De arbeidscontractant met wie gedeputeerde staten een dienstverband op arbeidsovereenkomst zijn aangegaan als bedoeld in Hoofdstuk H van genoemde arbeidsvoorwaardenregeling, wordt voor de toepassing van deze regeling met de ambtenaar gelijk gesteld;
  • b.
    Consignatiedienst: een periode tussen twee opeenvolgende diensten of tijdens een pauze, waarin de ambtenaar uitsluitend verplicht is bereikbaar zijn om in geval van onvoorziene omstandigheden op oproep zo spoedig mogelijk de bedongen arbeid te verrichten.
Artikel 2
Na overleg en met instemming van de ondernemingsraad kunnen gedeputeerde staten een ambtenaar of een groep ambtenaren aanwijzen voor het verrichten van consignatiediensten.
 
Artikel 3
De ambtenaar die op grond van artikel 2 is aangewezen voor het verrichten van consignatiediensten, wordt een toelage toegekend.
 
Artikel 4
  • 1.
    De toelage als bedoeld in artikel 3 is per consignatie-uur gelijk aan 9% van het maximumsalaris per uur van salarisschaal 3 als opgenomen in bijlage 2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP).
  • 2.
    In afwijking van het vorige lid kunnen gedeputeerde staten, met instemming van de ondernemingsraad, de toelage voor de ambtenaar die gedurende zeven achtereenvolgende kalenderdagen wordt belast met consignatiediensten, bepalen op:
    • een bedrag van 4% van het maximumsalaris van salarisschaal 3 als opgenomen in bijlage 2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP) en
    • vier uur verlof met behoud van bezoldiging.
  • 3.
    Indien en voor zover toepassing van het tweede lid, waarbij het verlof op grond van het salaris van de ambtenaar wordt omgerekend in geld, resulteert in een lager bedrag dan toepassing van het eerste lid, wordt het verschil uitbetaald.
Artikel 5
Indien tijdens de consignatiedienst daadwerkelijk werkzaamheden moeten worden verricht, heeft de ambtenaar aanspraak op vergoeding voor overwerk als bedoeld in artikel C.20 van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Provincies (CAP), waarbij minimaal een halfuur aan overwerkvergoeding wordt uitbetaald.
 
Artikel 6
  • 1.
    Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland 2015.
  • 2.
    Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.
  • 3.
    Gedeputeerde staten stellen deze regeling vast onder gelijktijdige intrekking van de Regeling vergoeding consignatiediensten Provincie Zeeland.
 
 
Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 maart 2015.
 
Drs. J.M.M. Polman, voorzitter
A.W. Smit, secretaris
 
Uitgegeven 23 april 2015
De secretaris, A.W. Smit
Naar boven