Besluit van de directeuren van de provincie Utrecht van 5 maart 2015, nr. 814C2686, tot wijziging van het Ondermandaatbesluit directeuren
 
De directeuren:
 
Gelet op artikel 4 van het Mandaatbesluit secretaris;
 
Overwegende dat het gewenst is om gecombineerd te kunnen besluiten op aanvragen om ontheffing van zowel het stortverbod van de Wet milieubeheer als het stortverbod van de Landschapsverordening provincie Utrecht 2011;
 
Besluiten:
 
Artikel I
De bijlage, bedoeld in artikel 1 van het Ondermandaatbesluit directeuren, komt als volgt te luiden:
 
Het gestelde onder B. Specifiek (per afdeling/team), TEAM NATUUR EN LANDSCHAP, komt als volgt te luiden:
 
TEAM VERGUNNINGVERLENING NATUUR EN LANDSCHAP
Het nemen van besluiten (inclusief de voorbereiding daarvan) en het afhandelen van een melding op grond van:
-Boswet;
-Flora- en Faunawet;
-Natuurbeschermingswet 1998;
-Verordening bescherming natuur en landschap provincie Utrecht 1996;
-Landschapsverordening provincie Utrecht 2011;
-Landschapsverordening provincie Utrecht 2011 in combinatie met Wet milieubeheer bij
samenhangende aanvragen voor ontheffing van stortverboden.
Teamleider
Artikel II
Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst.
 
H.Goedhart, directeur
H.R.I. Andringa, directeur
 
 
Toelichting
Het is gewenst om een gecombineerd besluit af te geven als een aanvrager verzoekt om ontheffing van het stortverbod van zowel de Wet milieubeheer als de Landschapsverordening.
 
Reden voor het gecombineerd besluiten is de samenhang tussen beide ontheffingen. In één besluit berichten over beide ontheffingen geeft duidelijke communicatie naar de aanvrager (pas groen licht als beide ontheffingen zijn verkregen).
 
Tot de komst van de RUD was hierin voorzien door samenwerking binnen de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van de provincie.
 
Nu de RUD er is, is de ontheffing Wet milieubeheer daar ondergebracht en ligt de ontheffing Landschapsverordening bij het team Vergunningverlening Natuur en Landschap van de provincie (VVN).
 
In de praktijk blijkt het verdelen over twee organisaties niet goed werkbaar.
 
Daarom voorziet dit besluit in de mogelijkheid het gecombineerde besluiten voort te zetten en dit wat betreft de ondertekening bij het team VVN te beleggen. Inhoudelijk zal de RUD uiteraard zijn input op deze besluiten blijven leveren. Bij zowel de RUD als de provincie is hiervoor draagvlak.
 
Het mandaatbesluit RUD blijft in stand. Als uitsluitend sprake is van een aanvraag voor een ontheffing van de Wet milieubeheer, kan deze daar worden afgedaan.
Naar boven