BESLUIT VAN DE COMMISSARIS VAN DE KONING IN DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND VOOR DE PROVINCIALE ORGANISATIE VAN 9 DECEMBER 2014, INZAKE HET VERLENEN VAN MANDAAT EN VOLMACHT (MANDAAT- EN VOLMACHTBESLUIT VAN DE COMMISSARIS VAN DE KONING IN DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND VOOR DE PROVINCIALE ORGANISATIE 2015)
De commissaris van de Koning, mede in de hoedanigheid van voorzitter van Gedeputeerde Staten;
Gelet op de artikelen 59a en 176 van de Provinciewet en afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;
Besluit:
Artikel 1 Mandaat
  • 1.
    Aan het bureauhoofd Kabinet en het bureauhoofd Bestuurlijke Zaken en Toezicht binnen de directie Leefomgeving en Bestuur en aan het bureauhoofd Kaderstelling en Controle, afdeling Financiële en Juridische Zaken, directie Concernzaken wordt mandaat verleend om namens de commissaris van de Koning besluiten te nemen overeenkomstig de bij dit besluit behorende mandaatlijst.
  • 2.
    Het mandaat betreft een beslissings- en ondertekeningsmandaat.
Artikel 2 Vervanging
Het mandaat kan mede worden uitgeoefend door de formele plaatsvervanger van de functionaris aan wie mandaat is verleend.
Artikel 3 Mandaatrapportage
De functionarissen aan wie mandaat is verleend brengen twee maal per jaar verslag uit over de uitoefening van het mandaat aan de commissaris van de Koning.
Artikel 4 Ondertekeningsmandaat
  • 1.
    De ondertekening van stukken die uitgaan van Gedeputeerde Staten en besluiten genomen door leden van Gedeputeerde Staten, wordt opgedragen aan de secretaris.
  • 2.
    De ondertekening van stukken die uitgaan namens Gedeputeerde Staten en van besluiten genomen namens Gedeputeerde Staten wordt opgedragen aan de ambtenaren die namens Gedeputeerde Staten de stukken laten uitgaan of de besluiten nemen.
Artikel 5 Vertegenwoordiging
  • 1.
    Op basis van het door Gedeputeerde Staten verleende mandaat machtigt de commissaris van de Koning betrokken gedeputeerden, ambtenaren en in voorkomend geval derden tot vertegenwoordiging van de provincie buiten rechte.
  • 2.
    De vertegenwoordiging geldt voor de besluiten die een gebondenheid van de provincie als rechtspersoon tot gevolg hebben.
Artikel 6 Actualisering
  • 1.
    De mandaatlijst kan aan het begin van ieder kalenderjaar en tussentijds indien daartoe voldoende aanleiding bestaat, worden geactualiseerd.
  • 2.
    De directeur Concernzaken neemt dit besluit met bijbehorende mandaatlijst op in een mandaatregister.
Artikel 7 Intrekken oude mandaatbesluiten
Het Mandaatbesluit van de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland voor de provinciale organisatie juli 2013 (Provinciaal blad 2013, 141) wordt ingetrokken.
Artikel 8 Inwerkingtreding
Dit besluit treedt in werking met ingang van1 januari 2015.
Artikel 9 Citeertitel
Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaat- en volmachtbesluit van de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland voor de provinciale organisatie 2015.
Den Haag, 9 december 2014.
De commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland,
Drs. J. Smit
Naar boven