Akoestisch inrichtingsplan Industrieterrein Vlissingen-Oost 2014
Op 9 december 2014 hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland het Akoestisch inrichtingsplan Industrieterrein Vlissingen-Oost 2014 vastgesteld.
Het ontwerp akoestisch inrichtingsplan heeft van 16 juli tot en met 27 augustus 2014 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van het ontwerp zijn twee zienswijzen naar voren gebracht. De ingebrachte zienswijzen hadden betrekking op abusievelijk opgenomen foutieve tabelgegevens. In het definitieve inrichtingsplan is e.e.a. gecorrigeerd.
 
Op 1 september 2008 is de herziene "Beleidsregel zonebeheersysteem Industrieterrein Vlissingen-Oost 2008 Provincie Zeeland" van kracht geworden.
De beleidsregel is een gezamenlijk initiatief van provincie Zeeland, Zeeland Seaports en de gemeenten Vlissingen en Borsele. Het dagelijkse beheer werd door de provincie Zeeland uitgevoerd en wordt per 1 januari 2014 uitgevoerd door de RUD Zeeland namens provincie Zeeland. Om de beschikbare geluidsruimte van het industrieterrein Vlissingen-Oost te beheren is een beleidsregel vastgesteld die iedere vijf jaar wordt geëvalueerd.
 
Het akoestisch inrichtingsplan is onderdeel van de beleidsregel en regelt de feitelijk verdeling van de geluidsruimte op het industrieterrein. Hiertoe is het industrieterrein opgedeeld in een aantal gebieden. Voor ieder gebied is geluidsruimte beschikbaar. Deels is dit geluidsruimte die al wordt benut door de bestaande bedrijven deels zit hierbinnen extra geluidsruimte voor uitbreidingen. Voor de braakliggende gebieden betreft het geluidsruimte die kan worden benut bij de vestiging van bedrijven.
 
Artikel 8 beschrijft dat om de vijf jaar het akoestisch inrichtingsplan door de beheerder wordt geëvalueerd. Als gevolg van evaluatie is besloten om het akoestisch inrichtingsplan aan te passen aan de afwijkingen die hebben plaatsgevonden van de beleidsregel. De afgelopen periode zijn er drie kleine afwijkingen toegestaan. Het betreft een wijziging van Ganzewinkel, EPZ en Century/Zalco.
 
Voor nadere informatie en kopieën van het akoestisch inrichtingsplan kunt u zich wenden tot F. Worobiej-Jansen (tel 0118 – 631973, mail: fworo@zeeland.nl)
Naar boven