MILIEUBERICHT
V ergunn ing voor het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem in de bodem ter plaatse van Bilthoven Biologicals aan de Anthonie van Leeuwenhoeklaan 9-13 te Bilthoven
Bilthoven Biologicals beschikt sinds 24 maart 2009 over een proefvergunning voor een periode van 5 jaar voor het onttrekken en terug in de bodem brengen van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem (WKO) aan de Anthonie van Leeuwenhoeklaan 9-13 te Bilthoven. Gedurende de looptijd van de proef moesten aan de hand van een uitgebreid meetprogramma gegevens worden verzameld om mogelijke veranderingen in de grondwaterkwaliteit ten gevolge van WKO inzichtelijk te maken. Uit de eindevaluatie is gebleken dat de energieopslag binnen de randvoorwaarden van de proefgeen noemenswaardig effect heeft op de kwaliteit van het grondwater en dat de bij het grondwaterbeheer betrokken belangen niet nadelig worden beïnvloed. Gedeputeerde Staten hebben daarom besloten definitief aan Bilthoven Biologicals een vergunning te verlenen. De vergunning geeft aan onder welke voorwaarden de onttrekking en het terug in de bodem brengen plaats mag vinden.
U kunt de stukken inzien
U kunt de vergunning en de daarbij behorende stukken inzien van donderdag 4 december 2014 tot en met vrijdag 16 januari 2015:
  • in het Provinciehuis, RUD Utrecht, Team Bodem en Water, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 8:30-17:00 uur; na telefonische afspraak (030) 258 31 32 / 21 67.
  • bij het gemeentehuis van De Bilt, afdeling BOR, Unit Openbare orde en Veiligheid, Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven, op werkdagen van 8.30-12.30 uur, telefoon (030) 228 94 11.
Beroep aantekenen
Belanghebbenden kunnen tot en met vrijdag 16 januari 2015 tegen het besluit beroep instellen. U dient uw beroepschrift te richten aan de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Utrecht. Als u beroep aantekent kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet gewacht kan worden tot de uitspraak op uw beroep. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. U ontvangt hieromtrent nader bericht van de Rechtbank Utrecht.
Informatie
Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Bodem en Water van de provincie Utrecht, telefoonnummer (030) 258 31 32 / 21 67.
Naar boven