BESLUIT INTERNETADRES PROVINCIAAL BLAD EN ELEKTRONISCHE KENNISGEVINGEN ZUID-HOLLAND
 
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,
 
Gelet op artikel 2, eerste lid, van het Besluit bekendmaking en beschikbaarstelling regelgeving decentrale overheden, en artikel 1, tweede lid, van de Verordening elektronische kennisgeving Zuid-Holland;
 
Besluiten:
Artikel 1 Internetadres provinciaal blad
Het provinciaal blad wordt geplaatst op het internetadres www.officielebekendmakingen.nl.
 
Artikel 2 Internetadres elektronische kennisgevingen DCMR Milieudienst Rijnmond namens provincie Zuid-Holland
De elektronische kennisgevingen als bedoeld in artikel 1 van de Verordening elektronische kennisgeving Zuid-Holland worden door de omgevingsdienst DCMR Milieudienst Rijnmond binnen de hun opgedragen taken namens Gedeputeerde Staten en in voorkomend geval Provinciale Staten geplaatst op het internetadres www.dcmr.nl
Artikel 3 Inwerkingtreding
Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin het besluit wordt geplaatst. Artikel 1 werkt terug tot en met 1 januari 2014.
Artikel 4 Citeertitel
Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit internetadres provinciaal blad en elektronische kennisgevingen Zuid-Holland.
 
Den Haag, 7 oktober 2014
 
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,
 
Drs. J. SMIT, voorzitter
Mw. drs.. J.A.M. HILGERSOM, secretaris
Toelichting
Sinds 1 januari 2014 verschijnt het provinciaal blad op grond van het vernieuwde artikel 136, tweede lid, Provinciewet verplicht in elektronische vorm. Hiervoor maakt de provincie Zuid-Holland gebruik van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP). Op grond van artikel 2, eerste lid, van het Besluit bekendmaking en beschikbaarstelling regelgeving decentrale overheden bepalen Gedeputeerde Staten het internetadres waar het elektronisch uit te geven provinciaal blad wordt geplaatst. Artikel 1 van dit besluit voorziet daarin. Gelet op de ingangsdatum van de wettelijke bepaling is aan artikel 1 terugwerkende kracht toegekend. De Verordening elektronische kennisgeving Zuid-Holland creëert de wettelijke basis om uitsluitend op elektronische wijze berichten te verzenden naar een onbepaalde groep geadresseerden.[1] In de praktijk betekent dit met name dat de mogelijkheid wordt geschapen om op uitsluitend elektronische wijze rechtsgeldig kennis te geven van (ontwerpen van) besluiten, aanvragen en meldingen. Provinciale Staten hebben als voorkeursmedium het provinciaal blad aangewezen. Gedeputeerde Staten kunnen echter een ander internetadres aanwijzen. Verder is van belang om te vermelden dat de provincie zelf op elektronische wijze kennisgevingen plaatst, maar dat het overgrote deel namens Gedeputeerde Staten door de omgevingsdiensten gebeurt. De provincie Zuid-Holland en vier omgevingsdiensten plaatsen de elektronische kennisgevingen in het provinciaal blad. Voor de invoer wordt gebruik gemaakt van de  Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP). Het daarbij behorende internetadres is: www.officielebekendmakingen.nl . Op de provinciale website en de website van deze omgevingsdiensten staan duidelijke verwijzingen naar www.officielebekendmakingen.nl. De DCMR Milieudienst Rijnmond maakt vooralsnog gebruik van de eigen website voor de elektronische kennisgevingen. Gedeputeerde Staten dienen hiervoor dus wel het internetadres te bepalen, hetgeen is gebeurd in artikel 2. Overigens zijn alle elektronische kennisgevingen (eventueel via een link) raadpleegbaar via “berichten over uw buurt” op overheid.nl. Via deze service kan iedere burger of organisatie een emailattendering instellen op berichten van alle deelnemende overheden die betrekking hebben op activiteiten in een bepaald postcodegebied.
 
[1] Voor zover de formele wet zelf niet al elektronisch kennisgeven mogelijk maakt. Voorbeelden hiervan zijn de Wet bodembescherming en de verkeerswetgeving.
 
Naar boven