Uitvoeringsbesluit en nadere regels Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren (IEBB Drenthe 2013-2015)
Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 28 oktober 2014, kenmerk 3.7/2014006249, team Milieu, Bodem en Energie, tot vaststelling van het Uitvoeringsbesluit en nadere regels Interestsubsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw particulieren (IEBB Drenthe 2013-2015)
Ten aanzien van deze regeling hebben Gedeputeerde Staten het volgende besloten.
  • 1.
    Het subsidieplafond van deze regeling wordt verhoogd met € 226.056,--.
  • 2.
    Verdeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen, met dien verstande dat wanneer de aanvrager met toepassing van artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid is gesteld zijn aanvraag aan te vullen, de dag waarop de aanvulling is ontvangen met betrekking tot de verdeling als datum van ontvangst geldt.
  • 3.
    De marktconforme interestvoet is het op het moment van beschikking gepubliceerde 10- of 15-jaarstarief ("toetsrente") van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), afhankelijk van de omvang en looptijd van de lening. (www.svn.nl/producten/Paginas/Rentetarieven.aspx).
De uitvoering van de regeling wordt gedaan door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Bij het SNN kunt u exemplaren van de regelingtekst en de bijbehorende aanvraagformulieren downloaden of verkrijgen. Informatie over de regelingtekst en de bijbehorende aanvraagformulieren kunt u vinden op: http://www.snn.eu/iebb.
De regelingtekst is gebaseerd op de Productspecificaties Duurzaamheidleningen van het SVn, zoals vastgelegd in de gesloten Samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Drenthe en het SVn. De leningen worden verstrekt onder voorbehoud van een positieve krediettoets door het SVn. Voor wat betreft de leningvoorwaarden wordt verwezen naar de Productspecificaties Duurzaamheidleningen van het SVn, die zijn te vinden op: www.svn.nl/producten/Duurzaamheidslening behoudens de volgende specificatie dat het bedrag (hoofdsom) van de lening minimaal € 2.500,-- en maximaal € 15.000,-- bedraagt.
SNN
Leonard Springerlaan 15, Groningen
Postbus 779
9700 AT Groningen
telefoon: 050-5224900
website: www.snn.eu/iebb/
 
Gedeputeerde Staten van Drenthe,
J. Tichelaar, voorzitter
mevrouw mr. A.M. van Schreven, secretaris
 
Uitgegeven 11 november 2014
Naar boven