Kennisgeving Defintief Besluit Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht
Aanleg N303 rondweg Voorthuizen ,
aanleg weg tussen rondweg en Rubensstraat
R econstructie bestaande wegen
Gemeente n Barneveld en Nijkerk
Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) namens hen een besluit heeft genomen voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van de aanleg van een nieuwe rondweg ten westen van de bebouwde kom van Voorthuizen (N303), een nieuwe weg tussen de rondweg en de Rubensstraat en de reconstructie van de Rijksweg.
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben hun bevoegdheid per 1 april 2013 gemandateerd aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN).
Het betreft een besluit ingevolge de Wet geluidhinder voor 29 bestaande woningen in de gemeenten Barneveld en Nijkerk. Het besluit houdt in dat voor deze woningen een hogere waarde wordt vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, als bedoeld in de Wet geluidhinder.
In een vorige procedure werd ook een ontwerpbesluit vastgesteld, maar deze procedure is afgebroken vanwege een nieuw akoestisch onderzoek, waardoor een nieuwe procedure noodzakelijk is geworden.
Het “Inpassingsplan Rondweg Voorthuizen N303” is al in procedure gebracht. Het ontwerp inpassingsplan heeft in december 2012 en januari 2013 ter visie gelegen. Deze procedure hoeft niet opnieuw te worden gedaan.
Het inpassingsplan zal in de tweede helft van 2014 vastgesteld worden door Provinciale Staten.
Mogelijkheid van inzien
Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 6 november 2014 tot en met 18 december 2014 ter inzage bij de receptiebalie in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem en bij de gemeenten Barneveld en Nijkerk tijdens de gebruikelijke openingsuren, of kunnen worden ingezien via de provinciale website via: http://www.gelderland.nl/bekendmakingen.
De stukken van het bijbehorende “Inpassingsplan Rondweg Voorthuizen N303” volgen een aparte procedure en zullen steeds te raadplegen zijn op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Rechtsmiddelen Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit vóór 19 december 2014. Meerinformatie hierover is vermeld aan het slot van het besluit zelf.
Wilt u meer weten? Voor algemene vragen kunt u het Provincieloket bellen, telefoonnummer (026) 359 99 99 of mevrouw M.C. Zweerman, telefoonnummer (024) 751 78 19 voor nadere informatie.
Nijmegen, zaaknummer 2012-014986
Gedeputeerde Staten van Gelderland
Naar boven