Provincie Utrecht Wbb Zuivelstraat 5 tot 9 te Veenendaal UT034500328
Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn de advertentie te lezen.
Gemeente Veenendaal heeft bij de provincie Utrecht bodemonderzoeksrapporten en een saneringsplan ingediend voor de bodemverontreiniging op de bovengenoemde locatie.
Gedeputeerde Staten hebben het volgende besloten:
Ter plaatse van bovengenoemde percelen is sprake van een geval van ernstige verontreiniging met asbest als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wet bodembescherming.
Gelet op het huidige of het toekomstige gebruik van de bodem is er sprake van zodanige risico’s voor mens, plant of dier en/of van verspreiding van de verontreiniging dat er met spoed gesaneerd moet worden, zoals bedoeld in artikel 37 van de Wet bodembescherming. Met de sanering dient zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk maximaal vier jaar na de inwerkingtreding van deze beschikking, te worden begonnen. Zolang er niet gesaneerd wordt, geldt voor eigenaar, erfpachter of gebruiker van de verontreinigde percelen de volgende gebruiksbeperkingen: graven in de verontreinigde grond zonder toestemming van het bevoegd gezag is niet toegestaan daarnaast dient het terrein met hekken te worden omheind.
In verband met de toekomstige bouwplannen zal een bodemsanering worden uitgevoerd. Het saneringsplan voldoet aan de eisen die bij of krachtens artikel 38 van de Wet bodembescherming zijn gesteld. Wij stemmen daarom in met het saneringsplan. In de bijlage bij deze beschikking zijn de voorwaarden opgesomd die wij aan onze instemming verbinden.
Geen zienswijzen
Omdat er redelijkerwijs geen bedenkingen zijn te verwachten van belanghebbenden, hebben GS besloten geen ontwerpbeschikking met bijbehorende rapportages ter visie te leggen, maar direct een beschikking te nemen.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, binnen zes weken na de dag waarop de beschikking op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:
  • -
    de naam en het adres van de indiener;
  • -
    de dagtekening;
  • -
    een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • -
    de gronden van het bezwaar (de motivering).
Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden. Vanwege de eis van schriftelijkheid die de Awb stelt, is het niet mogelijk om via e-mail bezwaar te maken.
Het maken van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kunt u naast het maken van bezwaar een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is een griffierecht verschuldigd.
Informatie
Voor inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, telefoonnummer 030-2583423.
‘De RUD Utrecht publiceert een groot deel van haar kennisgevingen digitaal op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op deze publicaties over projecten bij u in de buurt. Dan krijgt u een e-mailbericht op het moment dat er een melding of een besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt. Via de tab ‘overheidsinformatie’ op www.overheid.nl kunt u de bekendmakingen ook vinden. In de huis-aan-huisbladen blijft voorlopig een bericht staan als er een digitale kennisgeving is gedaan.’
Naar boven