Provincie Gelderland - Wet Geluidhinder - Reconstructie N315 gemeente Berkelland
KENNISGEVING ONTWERPBESLUIT
Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht
Reconstructie N315, gemeente Berkelland
Fysieke wijziging 3 kruispunten
Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat namens hen op grond van de Wet geluidhinder een ontwerpbesluit is genomen voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van de reconstructie van de N315.
Het betreft de fysieke wijziging van 3 kruispunten.
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben hun bevoegdheid voor het nemen van dergelijke besluiten gemandateerd aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN).
Het betreft een ontwerpbesluit ingevolge de Wet geluidhinder voor 3 woningen in de gemeente Berkelland. Het ontwerpbesluit houdt in dat voor deze woningen een hogere waarde voor geluid wordt vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.
De gemeente Berkelland stelt de bestemmingsplannen “Buitengebied, rotonde Hekweg Borculo, 2014” en “Buitengebied, rotonde Borculoseweg Neede, 2014” vast. De ontwerpen liggen gelijktijdig ter visie met dit ontwerpbesluit.
Mogelijkheid van inzien
Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 29 oktober 2014 tot en met 9 december 2014 ter inzage bij de informatiebalie van het Provincieloket in het Huis der Provincie en bij de gemeente Berkelland tijdens de gebruikelijke openingsuren. De stukken kunnen worden ingezien op de website van de provincie Gelderland via: http://www.gelderland.nl/bekendmakingen.
Zienswijzen
Gedurende zes weken met ingang van de dag van terinzagelegging kunnen belanghebbenden
schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen.
Ingediende zienswijzen worden met de definitieve stukken ter inzage gelegd.
Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van het zaaknummer dat onderaan deze kennisgeving staat.
Voor een mondelinge zienswijze of voor een mondelinge toelichting, kunt u contact
opnemen met mevrouw M.C. Zweerman, tel. (024) 751 7819, afdeling juridisch advies ODRN.
 
Verdere procedure
In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep instellen tegen het definitieve besluit.
Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang
rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Gezien de aard en gevolgen van dit besluit is in
deze procedure met name belanghebbend: de (toekomstige) eigenaar, huurder of gebruiker van een woning waarvoor een hogere waarde wordt vastgesteld.
Verder kunnen belanghebbenden die nu geen zienswijzen inbrengen, te zijner tijd tegen die
onderdelen van het definitieve besluit beroep instellen, die ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd worden vastgesteld.
Wilt u meer weten?
Voor algemene vragen kunt u het Provincieloket bellen, telefoonnummer (026) 359 99 99.
Nijmegen, 27 oktober 2014 - zaaknummer Z14.017770
Gedeputeerde Staten van Gelderland
Naar boven