Provincie Utrecht Ontgrondingenwet Uiterwaarden van de Eem
Het waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn heeft de provincie om een vergunning gevraagd in het kader van de Ontgrondingenwet voor een natuurontwikkelingsproject in de uiterwaarden van de Eem. Het betreffende gebied is plaatselijk bekend als Wolkenberg en Bruggematen te Baarn. Doel van dit project is het realiseren van natte natuuromstandigheden. Dit wordt gerealiseerd door de uiterwaarden te verlagen en het aanleggen van een nevengeul en poelen.
Gedeputeerde Staten hebben de gevraagde vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet verleend.
Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
U kunt de definitieve vergunning en de daarbij behorende stukken inzien van vrijdag 10 oktober tot en met donderdag 20 november 2014 bij:
  • -
    De RUD Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 9:00 16:00 uur; na telefonische afspraak 030-258 2000.
  • -
    De gemeente Baarn, afdeling Milieu, Stationsweg 18, op maandag tot en met donderdag van 8.00-17.00 uur en op vrijdag van 8.00-16.00 uur, telefoon 035-548 1811.
Beroep aantekenen
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Daarvoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroep kan alleen worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijze(n) naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die dat niet hebben gedaan maar die dat redelijkerwijs niet valt te verwijten.
Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, hebben de mogelijkheid een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien gelet op de belangen onverwijlde spoed is vereist. Daarvoor is opnieuw griffierecht verschuldigd.
Informatie
Als u vragen heeft over de inhoud van deze publicatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de RUD Utrecht, bereikbaar op telefoonnummer 030-258 2000. U kunt ook een email sturen naar ontgrondingen@rudutrecht.nl
Naar boven