BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 SEPTEMBER 2014, MET BESLUITNUMMER PZH-2014-487862510, TOT WIJZIGING VAN DE UITVOERINGSREGELING BREDE DOELUITKERING VERKEER EN VERVOER ZUID-HOLLAND 2013.
Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland;
Gelet op artikel 2 van de Wet BDU verkeer en vervoer;
Overwegende dat het wenselijk is dat binnen de Uitvoeringsregeling brede doeluitkering verkeer en vervoer Zuid-Holland 2013 duidelijk wordt aangegeven hoe de verdeling van het beschikbare bedrag voor de paragraaf Gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid over de regio’s plaatsvindt indien de regio’s daarover onderling geen overeenstemming hebben bereikt;
Besluiten:
Vast te stellen de volgende wijziging van de Uitvoeringsregeling brede doeluitkering verkeer en vervoer Zuid-Holland 2013:
Artikel I
De Uitvoeringsregeling brede doeluitkering verkeer en vervoer Zuid-Holland 2013 wordt als volgt gewijzigd:
Na artikel 11.5 wordt het volgende artikel toegevoegd:
Artikel 11.5a Verdeling
Indien door verstrekking van subsidie voor de aanvragen die zijn ontvangen het subsidieplafond wordt overschreden, bedraagt het deel van het totaal beschikbare bedrag dat per regio maximaal kan worden verstrekt voor Holland Rijnland 40%, voor Midden-Holland 17%, voor Goeree-Overflakkee 5%, voor Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 11%, voor Drechtsteden 20% en voor Hoeksche Waard 7%.
Artikel II
Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.
Den Haag, 23-09-2014
 
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,
J. Smit, voorzitter
J.A.M. Hilgersom, secretaris
 
Toelichting behorende bij de Wijzigingsregeling Uitvoeringsregeling brede doeluitkering verkeer en vervoer Zuid-Holland 2013.
Met het nieuwe artikel 11.5a wordt duidelijk gemaakt welk deel van het totaal beschikbare bedrag voor gedragsbeïnvloeding maximaal per regio beschikbaar is. De afgeronde percentages zijn tot stand gekomen op basis van een formule waarin zowel de “omgevingsadressendichtheid” (OAD) als de totale weglengte binnen een regio van invloed zijn.
Naar boven