Bekendmaking Landschapsverordening
Ontheffing Vereniging Natuurmonumenten – Landgoed Haarzuilens - Parkbos de Haar
Verzenddatum besluit:
28 augustus 2014
Beschikking artikel 33 van de Landschapsverordening provincie Utrecht 2011 (hierna Lsv), van het in artikel 9, eerste lid, van de Lsv gestelde verbod
Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben op 30 juni 2014 (verzonden 1 juli 2014) een ontheffing op grond van artikel 33 van de Landschapsverordening provincie Utrecht 2011 (hierna Lsv), van het in artikel 9, eerste lid, van de Lsv gestelde verbod verleend aan de Vereniging Natuurmonumenten. Omdat deze ontheffing een aantal onjuistheden bevatte, hebben Gedeputeerde Staten op 28 augustus 2014 een gerectificeerd besluit genomen om dit te herstellen. Deze bekendmaking betreft het gerectificeerd besluit.
De ontheffing is verleend aan Vereniging Natuurmonumenten ten behoeve van het storten, ophogen, egaliseren, inrichten/hebben van een stortplaats, en het geheel of gedeeltelijk dempen en gedempt houden van wateren.
De betrokken percelen liggen globaal tussen de Laag-Nieuwkoopsebuurtweg, Rijndijk en Kortjaksepad te Haarzuilens, kadastraal bekend gemeente Vleuten, sectie D, nummers 12, 13, 14, 28, 30, 512, 514, 515, 561 en 756. Er is ontheffing gevraagd voor het realiseren van Parkbos de Haar. Hierbij wordt een recreatiegebied aangelegd naast Landgoed Haarzuilens. De werkzaamheden bestaan uit het dempen van maximaal 3,8 kilometer sloot, het aanleggen van dammen, het ophogen van percelen, het aanleggen van drie tijdelijke gronddepots en het aanleggen van rijpaden. In totaal wordt er maximaal 24.000 kubieke meter grond toegepast in het plangebied. De drie tijdelijke gronddepots zullen maximaal 50 bij 20 meter (lengte x breedte) bedragen met een kade hoogte van maximaal 1 meter. Na ontmanteling zullen de depots leiden tot een ophoging van maximaal 0,30 meter (na inklinking).
Aan de ontheffing zijn voorschriften verbonden om de landschappelijke, natuurwetenschappelijke, archeologische en cultuurhistorische waarden van het gebied te beschermen.
Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
U kunt de beschikking en de daarbij behorende stukken inzien tot en met donderdag 9 oktober 2014 bij:
Het Provinciehuis, Afdeling Vergunningverlening en Handhaving, Team Vergunningverlening Natuur en Landschap, Archimedeslaan 6 te Utrecht, elke werkdag van 9:00-16:00 uur; na telefonische afspraak (030) 258 3311.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tot en met donderdag 9 oktober 2014 tegen de beschikking bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht.
De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Deze termijn begint te lopen na de datum van verzending.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:
  • -
    de naam en het adres van de indiener;
  • -
    de dagtekening;
  • -
    een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • -
    de gronden van het bezwaar (de motivering).
Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.
Voorlopige voorziening/schorsing
De beschikking treedt in werking na de datum van verzending. Het indienen van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Indien bezwaar is gemaakt kan daarom ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd, als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de beslissing op het bezwaarschrift kan worden gewacht. Het verzoek moet worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Daarbij is een griffierecht verschuldigd.
Informatie
In geval van vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Vos, bereikbaar op telefoonnummer 06 52769722 of via e-mailadres Marieke.Vos@provincie-utrecht.nl.
Naar boven