Kennisgeving m.e.r. beoordelingsbesluit voor het herinrichtingsproject Afferdense en Deestse Waarden
Zaaknummer : 2013-018396
ACHTERGROND
Op 12 februari 2014 hebben wij van Boskalis Nederland B.V. een aanmeldingsnotitie in het kader van de m.e.r.-beoordelingsplicht ontvangen.
De notitie heeft betrekking op het plan voor de herinrichting van de Afferdense en Deestse Waarden. Onderdeel van dit plan is een oppervlakte delfstoffenwinni ng ter grootte van 22 ha. Hierop is de Ontgrondingenwet van toepassing . Op grond van onderdeel D, categorie 16.1 van het Besluit milieueffectrapportage is sprake van een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit.
HET PROJECTGEBIED
Het project vindt plaats in de gemeente Druten.
DE PROCEDURE
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland is gekoppeld aan het besluit inzake de Ontgrondingenwet.
In het m.e.r.-beoordelingsbesluit is aangegeven dat voor deze activiteit geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.
BEZWAAR
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen deze beslissing kan alleen bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden die rechtstreeks in hun belang worden getroffen door dit besluit, los van de vergunning die met deze beslissing wordt voorbereid. In een later stadium kunnen zienswijzen worden ingebracht tegen de ontwerpbeschikking die wordt vastgesteld op basis van de ingediende vergunningaanvraag.
Wilt u meer weten? Bel het Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99.
Arnhem, 21 juli.2014
Gedeputeerde Staten van Gelderland
Naar boven