VASTSTELLEN GRENSBESCHRIJVING NIEUWE GEMEENTE KRIMPENERWAARD

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 15 juli 2014 de grens van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard vastgesteld.

GRENSBESCHRIJVING NIEUWE GEMEENTE KRIMPENERWAARD

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

Gelet op:

de Wet tot samenvoeging van de gemeenten Bernisse en Spijkenisse van 19 juni 2014 en artikel 2 van de Wet algemene regels herindeling;

Besluiten

  • IDe grens van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard als volgt vast te stellen:

A. Grens met de gemeente Krimpen aan den IJssel

Vanaf het snijpunt van de grenzen van de op te heffen gemeente Nederlek, de gemeente Ridderkerk, de gemeente Rotterdam en de gemeente Krimpen aan den IJssel volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeenten Nederlek en Ouderkerk en anderzijds de gemeente Krimpen aan den IJssel tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Ouderkerk en de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

B. Grens met de gemeente Capelle aan den IJssel

Vanaf het onder A. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Ouderkerk en anderzijds de gemeente Capelle aan den IJssel tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Ouderkerk en de gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas.

C. Grens met de gemeente Zuidplas

Vanaf het onder B. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Ouderkerk en anderzijds de gemeente Zuidplas tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Ouderkerk en de gemeenten Zuidplas en Gouda.

D. Grens met de gemeente Gouda

Vanaf het onder C. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeenten Ouderkerk en Vlist en anderzijds de gemeente Gouda tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Vlist en de gemeenten Gouda en Bodegraven-Reeuwijk.

E. Grens met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Vanaf het onder D. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Vlist en anderzijds de gemeente Bodegraven-Reeuwijk tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Vlist en de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Oudewater.

F. Grens met de gemeente Oudewater

Vanaf het onder E. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Vlist en anderzijds de gemeente Oudewater tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Vlist en de gemeenten Oudewater en Lopik.

G. Grens met de gemeente Lopik

Vanaf het onder F. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeenten Vlist en Schoonhoven en anderzijds de gemeente Lopik tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Schoonhoven en de gemeenten Lopik en Molenwaard.

H. Grens met de gemeente Molenwaard

Vanaf het onder G. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeenten Schoonhoven, Bergambacht en Nederlek en anderzijds de gemeente Molenwaard tot aan het snijpunt van de huidige grenzen van de op te heffen gemeente Nederlek en de gemeenten Molenwaard en Ridderkerk.

I. Grens met de gemeente Ridderkerk

Vanaf het onder H. laatstgenoemde punt volgt de nieuwe grens de bestaande grens tussen enerzijds de op te heffen gemeente Nederlek en anderzijds de gemeente Ridderkerk tot aan het onder A. eerstgenoemde punt.

  • IIDit besluit te publiceren in het Provinciaal Blad en te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag van publicatie

Den Haag, 15 juli 2014.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland,

Drs. J. Smit, voorzitter

Mw drs. J.A.M. Hilgersom, secretaris

Naar boven