Provincie Gelderland - Voornemen Wet geluidhinder- Reconstructie van de wegen N348 en N786 "Kanaalzone Traverse Dieren"

Kenisgeving ontwerpbesluit

Wet Geluidhinder/Algemene wet Bestuursrecht

Ontwerpbesluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelastingen

in het kader van het inpassingsplan “Kanaalzone Traverse Dieren”

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat namens hen op grond van de Wet

Geluidhinder een ontwerpbesluit is genomen voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van de reconstructie van de wegen N348 en N786.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben hun bevoegdheid voor het nemen van dergelijke besluiten gemandateerd aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN).

Een deel van het inpassingsplan Traverse Dieren is op 14 februari 2014 door de Raad van State vernietigd. Vervolgens is door de provincie een gedeeltelijk nieuw ontwerp-inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren”’ opgesteld, waarbij nieuw akoestisch onderzoek werd uitgevoerd. Hieruit bleek dat na afweging van geluidsmaatregelen voor elf woningen in Rheden nieuwe hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld dienden te worden. Dit ontwerpbesluit voorziet hierin. De hogere waarden die vastgesteld werden in de eerdere procedure (d.d. 21 juni 2013) zijn niet vernietigd en blijven van kracht.

Mogelijkheid van inzien

Het ontwerpbesluit hogere waarden ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 3 juli 2014 tot en met 13 augustus 2014 ter inzage:

  • -bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur;

  • -bij de gemeente Rheden, bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg, van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur;

  • -bij het Gemeentelijk Servicecentrum Dieren, Ericaplein 5A, 6951 CN Dieren, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur.

Deze stukken zijn tevens op internet geplaatst: www.gelderland.nl/traversedieren onder ’documenten’. Hier is ook het ontwerp inpassingsplan met bijlagen te vinden.

Zienswijzen

Gedurende zes weken met ingang van de dag van terinzagelegging kunnen belanghebbenden

schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen.

Ingediende zienswijzen worden met de definitieve stukken ter inzage gelegd.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus

9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van het zaaknummer dat onderaan deze kennisgeving staat.

Voor een mondelinge zienswijze of een mondelinge toelichting, kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Zweerman, tel. (024) 751 7819, afdeling Juridisch advies ODRN.

Verdere procedure

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Volgens de Algemene wet Bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Gezien de aard en gevolgen van dit besluit is in deze procedure met name belanghebbend: de (toekomstige) eigenaar, huurder of gebruiker van een woning waarvoor een hogere waarde wordt vastgesteld.

Verder kunnen belanghebbenden die nu geen zienswijzen inbrengen, te zijner tijd tegen die

onderdelen van het definitieve besluit beroep instellen, die ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd worden vastgesteld.

Wilt u meer weten?

Voor algemene vragen kunt u het Provincieloket bellen, telefoonnummer (026) 359 99 99.

Nijmegen, zaaknummer 2012-020873

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven