Vragen van het lid Akerboom (PvdD) aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over een restaurant waar mensen zelf een kip slachten (ingezonden 17 mei 2023).

Vraag 1

Heeft u gezien dat gasten van een nieuw restaurant in Arnhem zelf een kip mogen/moeten slachten wanneer zij kippenvlees bestellen?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat het verwerpelijk is om het doden van een dier in te zetten als marketingstunt of publiekstrekker?

Vraag 3

Kunt u bevestigen dat bij wet is vastgelegd dat een dier bij het doden elke vermijdbare vorm van pijn, spanning of lijden moet worden bespaard?2

Vraag 4

Kunt u bevestigen dat bij wet is vastgelegd dat een persoon die een dier doodt, aantoonbare kennis en vaardigheden moet bezitten om het doden humaan en doeltreffend uit te voeren?3

Vraag 5

Hoe kunt u garanderen dat deze bepalingen worden nageleefd, wanneer iedere bezoeker van dit restaurant zelf een dier mag slachten?

Vraag 6

Hoe houdt u hier toezicht op?

Vraag 7

Wat gaat u voor actie ondernemen richting dit restaurant?

Vraag 8

Kunt u deze vragen ieder afzonderlijk en binnen de daarvoor gestelde termijn beantwoorden?


X Noot
1

RTL Nieuws, 13 mei 2023, «In dit restaurant slacht je je eigen kip: «Bewust vlees eten»» (https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5384067/dit-restaurant-slacht-je-je-eigen-kip-bewust-vlees-eten).

X Noot
2

Artikel 1.12 Besluit houders van dieren.

X Noot
3

Artikel 1.14 Besluit houders van dieren.

Naar boven