Kamervragen zonder Antwoord

Datum publicatieOrganisatieVergaderjaarVraagDatum indiening
Tweede Kamer der Staten-Generaal2019-20202020Z05450

Vragen van het lid Diertens (D66) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over gedragsregels en communicatie bij het coronavirus, in het bijzonder in de grensregio’s (ingezonden 23 maart 2020).

Vraag 1

Hoe beoordeelt u het bericht «Duitse politiek: Grens met Nederland dicht als coronaregels niet hetzelfde worden» en het daaraan verwante bericht «Kreise richten dringliche Bitte an die Bundeskanzlerin« en de onderliggende brief die naar bondskanselier Merkel is gegaan?1 2

Vraag 2

Zijn er verschillen in de gedragsregels tussen Duitsland en Nederland in de bestrijding van het coronavirus en die vooral zichtbaar worden in de grensregio? Zo ja, dienen deze gedragsregels niet meer met elkaar te worden afgestemd?

Vraag 3

Kunt u, in het licht van wat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vermeldde tijdens de technische briefing over het belang van het naleven van gedragsregels, aangeven wat in de praktijk het verschil is in het naleven van de gedragsregels tussen Duitsers en Nederlanders waaraan de Duitse politiek refereert?

Vraag 4

Indien de gedragsregels in Nederland onvoldoende mate worden opgevolgd, bent u dan bereid de informatievoorziening te intensiveren waarbij de noodzaak van het naleven van gedragsregels wordt benadrukt?

Vraag 5

Kunt u deze vragen zo spoedig als mogelijk beantwoorden?


X Noot
1

Het Algemeen Dagblad, 19 maart 2020, «Duitse politiek: Grens met Nederland dicht als coronaregels niet hetzelfde worden' (https://www.ad.nl/binnenland/duitse-politiek-grens-met-nederland-dicht-als-coronaregels-niet-hetzelfde-worden~ad16388e/).

X Noot
2

Lokalkompass.de, 19 maart 2020, «Kreise richten dringliche Bitte an die Bundeskanzlerin» (https://www.lokalkompass.de/dorsten/c-politik/kreise-richten-dringliche-bitte-an-die-bundeskanzlerin_a1330887).