Vragen van het lid Karabulut (SP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over een aanslag in Iran (ingezonden 25 september 2018).

Vraag 1

Kent u het bericht «Aanslag in Iran: «Daders hebben hoofdkantoor in Delft»»?1 Wat is uw reactie daarop?

Vraag 2

Klopt het dat de recente dodelijke aanslag in Ahvaz, waarbij 29 mensen zijn omgekomen en meer dan 60 mensen gewond geraakt, in Iran is opgeëist door een organisatie, de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz, die gehuisvest is in Delft? Wat zijn de precieze feiten?

Vraag 3

Wat is u bekend over de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz? Klopt het dat deze organisatie verantwoordelijk is voor het plegen van aanslagen in Iran?

Vraag 4

Wat zijn de activiteiten van de Arab Stuggle Movement for the Liberation of Ahwaz in Nederland? En welke relatie is er met deze organisatie in Denemarken? Klopt het dat deze organisatie de aanval niet heeft veroordeeld en geweld niet schuwt?2

Vraag 5

Kunt u melden wat besproken is met de Nederlandse ambassadeur over deze kwestie?

Toelichting:

Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Koopmans (VVD), ingezonden 24 september 2018 (vraagnummer2018Z16643)


X Noot
1

Aanslag in Iran: «Daders hebben hoofdkantoor in Delft», https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4426371/aanslag-iran-daders-hebben-hoofdkantoor-delft, 23 september 2018

Naar boven