Vragen van het lid Van Velzen (SP) aan de staatssecretaris van Defensie over het uitgeven van miljoenen euro’s aan hotelkamers door tekort aan slaapplaatsen op Gilze-Rijen (ingezonden 16 april 2010).

Vraag 1

Is het waar dat u al sinds september 2008 structureel manschappen in Brabantse hotels laat overnachten? Is het waar dat dit tot nu toe zeker vier miljoen euro heeft gekost? Zo nee, hoeveel heeft dit de belastingbetaler tot nu toe gekost?1

Vraag 2

Hoe lang bent u nog van plan militairen in hotels te huisvesten? Om hoeveel slaapplaatsen gaat het in dit geval en welke kosten voorziet u hiervoor nog?

Vraag 3

Hoe komt het dat de geplande legeringsgebouwen nog niet klaar zijn?

Vraag 4

Heeft u overwogen om de vele leegstaande militaire complexen in Brabant tijdelijk in gebruik te nemen om hier militairen te laten overnachten?

Vraag 5

Heeft u overwogen om leegstaande panden die eerder door het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) werden benut hiervoor te gebruiken?

Vraag 6

Deelt u de mening dat een rekening van vier miljoen euro voor overnachtingen in hotelkamers enorm hoog is? Bent u bereid om alsnog te kijken naar goedkopere overnachtingslocaties?


XNoot
1

BredaVandaag.nl, 15 april 2010: «Defensie geeft miljoenen uit aan Brabantse hotels»

http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-04-15/defensie-geeft-miljoenen-uit-aan-brabantse-hotels

Naar boven