35 629 Wijziging van de Wet volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer BES in verband met het reguleren van de milieuaspecten van inrichtingen en enkele reparaties

Nr. 5 VERSLAG

Vastgesteld 16 december 2020

De vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen van haar bevindingen. Het verslag behandelt alleen die onderdelen waarover door de genoemde fracties inbreng is geleverd.

Onder het voorbehoud dat de regering de vragen en opmerkingen in dit verslag afdoende zal beantwoorden, acht de commissie hiermee de openbare behandeling van het voorstel van wet voldoende voorbereid.

Algemeen

De leden van de VVD-fractie hebben met interesse kennisgenomen van het wetsvoorstel en hebben daarover geen vragen.

De leden van de CDA-fractie hebben met interesse kennisgenomen van het wetsvoorstel en hebben geen verdere vragen.

De leden van de D66-fractie hebben met interesse kennisgenomen van de Wijziging van de Wet volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer BES. Zij willen hier nog enkele vragen over stellen.

Uitvoering en handhaving

De leden van de D66-fractie benadrukken het belang van goede uitvoering en handhaving. Deze leden vragen daarom de regering of vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) voldoende capaciteit heeft op de eilanden voor het uitvoeren en handhaven van deze wetswijziging.

De voorzitter van de commissie, Agnes Mulder

Adjunct-griffier van de commissie, Rijkers

Naar boven