Start van deze pagina
Skip navigatie, ga direct naar de Inhoud

Overheid.nl - de wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden.

De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden

Tekstgrootte
+


Vergaderjaar 2015-2016
Kamerstuk 33996 nr. 20

Gepubliceerd op 23 juni 2016 13:20

Gerelateerde informatie


Toon alle stukken in dossier33 996 Wijziging van de Wet op de kansspelen, de Wet op de kansspelbelasting en enkele andere wetten in verband met het organiseren van kansspelen op afstand

Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID MEI LI VOS

Ontvangen 21 juni 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel S, wordt in artikel 33e, eerste lid, onder b, na «anonieme behandeling van kansspelverslaving» ingevoegd:, van het bevorderen van het voorkomen en het beperken van kansspelverslaving, van het geven van voorlichting en informatie omtrent kansspelverslaving.

Toelichting

Indiener is van mening dat er een landelijk loket kansspelen opgericht moet worden. Dat loket moet worden gefinancierd vanuit het verslavingsfonds ter voorkoming van kansspelverslaving door middel van voorlichting en preventie. Dit amendement regelt de financiering vanuit het verslavingsfonds.

Het doel van landelijk loket kansspelen is dat spelers zoveel mogelijk informatie en advies op maat krijgen en niet onnodig worden geconfronteerd met preventieboodschappen die niet op hen van toepassing zijn. Daarnaast kunnen spelers die in problemen raken in verband met kansspelverslaving snel worden doorgeleid en de juiste, passende, hulp krijgen aangeboden, waar mogelijk binnen de eigen regio en op de juiste plek in de keten. Daarmee biedt het landelijk loket kansspelen grote voordelen op het gebied van preventie, (vroeg)signalering en behandeling.

Mei Li Vos


SnelzoekenInfo

Snelzoeken
U kunt dit veld gebruiken om te zoeken op
–een vrije zoekterm voor het zoeken op tekst (bijvoorbeeld "milieu")
–een betekenisvolle zoekterm voor het zoeken naar specifieke publicaties (bijvoorbeeld dossiernummer '32123' of 'trb 2009 16').
U kunt termen combineren door EN te zetten tussen de termen (blg 32123 EN milieu).
U kunt zoeken op letterlijke tekst door '' om de term te zetten. ('appellabele toezeggingen').

Voor meer mogelijkheden en uitleg verwijzen wij u naar de help-pagina's van Officiële bekendmakingen op overheid.nl