32 847 Integrale visie op de woningmarkt

Nr. 1124 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 20 november 2023.

De wens om over de voorgenomen voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling nadere inlichtingen te ontvangen kan door of namens de Kamer of door ten minste dertig leden van de Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 16 januari 2024.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling kan niet eerder worden gedaan dan op 17 januari 2024 dan wel binnen veertien dagen na het verstrekken van de in de vorige volzin bedoelde inlichtingen.

Bij de termijnen is rekening gehouden met de recesperiode van de Tweede Kamer.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 november 2023

Hierbij bied ik u aan de Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties tot verlenging en wijziging van de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen. Voor de inhoud van de conceptregeling verwijs ik u naar de toelichting op de regeling.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure in artikel 4.10, zevende lid, van de Comptabiliteitswet en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over de conceptregeling voordat deze zal worden vastgesteld.

De kern van de regeling betreft de verlenging van de aanvraagperiode van de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). Op grond van de aangehaalde bepaling uit de Comptabiliteitswet wordt een regeling die strekt tot wijziging van het tijdstip waarop de subsidieregeling vervalt niet eerder vastgesteld dan 30 dagen nadat het ontwerp van die subsidieregeling schriftelijk ter kennis is gebracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Op grond van het voorgaande eindigt de voorhangtermijn op 19 december 2023. Er wordt daarmee gevolg gegeven aan aanwijzing 2.38 van de Aanwijzingen voor de regelgeving. Op grond daarvan dient de voorhangtermijn voor ten minste drievierde deel buiten een reces van uw Kamer te vallen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

Naar boven